Záhorácke kapustníky
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 28. januára 2014
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 28. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Cesto: Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, soľ, múku, masť, vajce, premiešame a necháme podkysnúť.
- 2
Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú kapustu, osolíme a dusíme takmer domäkka. Slaninu nakrájame na malé kocky, orestujeme ich a zamiešame do kapusty. Dusíme ďalej, kým sa nevyparí voda, ktorú suroviny pustili.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku tri centimetre. Nakrájame z neho štvorce a do ich stredu dáme zmes z kapusty a slaniny. Zabalíme ako buchtičky. Poukladáme ich na pomastený plech a pečieme dozlatista na 160 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu