Záhorácke kapustníky

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 28. januára 2014
Záhorácke kapustníky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
20 g
1 PL
štipka
250 ml
400 g
1 PL
1 ks
Plnka:
500 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Do nádoby vlejeme mlieko, pridáme droždie, cukor, soľ, múku, masť, vajce, premiešame a necháme podkysnúť.

  2. 2

    Na rozohriatej masti orestujeme nastrúhanú kapustu, osolíme a dusíme takmer domäkka. Slaninu nakrájame na malé kocky, orestujeme ich a zamiešame do kapusty. Dusíme ďalej, kým sa nevyparí voda, ktorú suroviny pustili.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku tri centimetre. Nakrájame z neho štvorce a do ich stredu dáme zmes z kapusty a slaniny. Zabalíme ako buchtičky. Poukladáme ich na pomastený plech a pečieme dozlatista na 160 stupňoch.

Diskusia k receptu

elixir
fííí, mňam... pre mňa bez slaninky a radšej s opraženou cibuľkou... ale vyzerá to moc, moc chutne :)
nika72
prudko jedlééééé dala by som si výborný nápad ....*****
hubata
Tiež bez slaniny, ale zato kapusta musí byť dobre ochutená: cukor mi v plnke veľmi chýba....
evanaaa
Práve som aj ja chcela spomenúť cukor, @hubata ma predbehla, kapusta by sa mala trochu skaramelizovať, niekto dáva aj škoricu, mne stačí ak sú tak trochu sladkoslané. Síce ich už teraz nejedávam,ale kedysi som ich mala rada alebo som na ne chodila do tržnice na Centrálnom v BA.
julanda
Kapusta na fliačky a kapustníky sa smaží, nie dusí !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia