Slivkové gule fotorecept
Foto: olinecka
Jednoznačne výborne jedlo, ktoré vás vráti do detstva. Pôstne jedlo aktuálne na tento čas. Cesto môžete pripraviť aj zo zvyšných uvarených zemiakov, ktoré Zobraziť celý popisJednoznačne výborne jedlo, ktoré vás vráti do detstva. Pôstne jedlo aktuálne na tento čas. Cesto môžete pripraviť aj zo zvyšných uvarených zemiakov, ktoré vám ostali v chladničke.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zemiakové cesto: | |
4-5 ks stredné (uvarené) |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
(z kompótu) |
|
Navrch: | |
2-3 PL rozpustené |
|
(alebo mletý mak) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, uvaríme v slanej vode, uvarené scedíme a popučíme. Dáme na pracovnú dosku posypanú múkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme vajce, štipku soli a múku podľa potreby, vypracujeme cesto. Slivkový kompót scedíme a necháme odkvapkať.
-
2
Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu uložíme slivku bez kôstky. Robíme guľky.
-
3
Pripravené guľky dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme pokiaľ nevyplávajú navrch, scedíme a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme a do zlatista opražíme strúhanku. Polejeme slivkové gule, osolíme, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu.
Ďakujem.
Určite fantastické aj z tvarohového cesta. Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Dobrý nápad vyskúšam... Ale odpaľovaného...???
Ďakujem potešila si ma.
Super nápad, ďakujem.