Karamelovo-orieškový zákusok fotorecept
Foto: sonulienka
Moje Jánovské pečenie.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 ml vlažná |
|
1 bal. |
|
100 g mleté opražené |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Krém: | |
3 bal. |
|
1 l |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
Na posypanie: | |
50-60 g g mleté opražené |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv som si zomlela a opražila oriešky. Použiť môžete aj vlašské orechy, je to len na vás. Pokiaľ oriešky chladli, vymiešala som celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Do toho som po lyžiciach pridávala vlažnú vodu. Po vychladnutí orieškov som zmiešala múku, prášok do pečiva a oriešky spolu.
-
3
Vaječný základ a sypkú múčno-orieškovú zmes som zmiešala.
-
4
Plech som použila o rozmeroch 32 x 42 cm. Dala papier na pečenie a cesto som naň vyliala. Piekla som na 170 stupňov 20 minút. Ale tu si už musíte vyskúšať šparátkom, či je cesto upečené podľa svojej rúry, každá si svoju rúru poznáte.
-
5
Pokiaľ sa korpus piekol, urobila som krém. Uvarila som puding - mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom som dala na sporák ale nechala som si asi 3-4 dl, kde som vmiešala puding a múku pridala k teplému mlieku a uvarila hustý puding ktorý som dala vychladnúť. Medzi tým som vyšľahala maslo.
-
6
Do vyšľahaného masla som po lyžiciach pridávala vychladnutý puding a poriadne vyšľahala, aby v kréme neboli hrčky. Krém hotový.
-
7
Korpus upečený. Pokiaľ chladol, dala som krém do chladničky, teraz v tomto teple je to potrebné a dlhšie nám to trvá.
-
8
Keď korpus vychladol, odstránila som papier na pečenie a korpus dala späť na plech a natrela krém.
-
9
Posypala som opraženými lieskovými orieškami a šup do chladničky.
-
10
Dobre stuhnutý koláčik s kávičkou.
-
11
Odporúčam, je fajnový.
-
12
Kuk na koláčik.
Ďakujema a pozdravujem.