Pražské kuracie rezne

glosterka - fotkaglosterka, 19. februára 2011

Kuracie rezne so šunkovo-vajkovou mňamkou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
2 ks, celé
20 g
2 PL
1 PL
150 ml, vlažná alebo
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Rezne umyjeme, osušíme, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Odložíme na teplé miesto, výpek poprášime múkou, zalejeme vodou alebo slepačím vývarom a krátko povaríme.

  2. 2

    Na masle opražíme šunku nakrájanú na rezančeky, zalejeme vajciami rozšľahanými soľou a premiešame. Spravíme jemnú, nie tuhú praženičku.

  3. 3

    Na tanier dáme rezeň, polejeme ho šťavou a dáme naň kôpku šunkovej praženičky. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a so zeleninou.

Diskusia k receptu

orchidea
Kuracie prsia mám rada na akýkoľek spôsob aj tento je jednoduchý a určite výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia