
Variácia na švajčiarske rösti s cesnakom
Švajčiari považujú Rösti za svoje národné jedlo, ide o na hrubo nastrúhané zemiaky v surovom alebo...

Slivkové koblihy
Mne sa akosi vzdy popraskaju. Potrebujem vacsi trening :) Ale chutia tak, ako si ich...

Jablkové rezy
Tento jablčník je u nás najviac obľúbený, a keďže mi poslali znami jablká, hneď som...

Domáce šifliky s kapustou
Toto jedlo mi evokuje velikánsku jedáleň, strašne veľa detí v dlhom rade, drevené výdajné okienko, za...

Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...

Chrumkavý toast trochu inak
Fantastická obmena klasického toastu, ktorý sa hodí na raňajky, desiatu, alebo ako chrumkavý snack....

Mexická pomazánka
Pálivost není doménou mexické kuchyně, chili přidejte tedy podle vlastní chuti.

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)

Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...

Domáce cestoviny - farfalle
Receptov na hotové cestoviny s omáčkami je nespočetné množstvo. Pozrime sa, ale spoločne na ten...

Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Briošky
Keď mám menej práce a povinností, ak pečiem niečo kysnuté, rada urobím pár briošiek, ktoré obohatia...

Trčiace rebrá
Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné,...

Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene
Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi...

Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...

Slovenská baklava
Milujem Grécko a všetky ich sladkosti a koláčiky. Hneď ako som sa odtiaľ vrátila prvýkrát, ...

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Pikantné rizoto s krevetami a cuketou
Toto rizoto je fantastické. Ak milujete krevety, cuketu a chilli budete sa olizovať :-) Nedávno...

Arašidové Muffinky s čokoládou
Viem, že je tu už milion receptov na muffiny, ale tento recept skutočne splnil moje...

Krehký jablčník s tvarohom
Krehké špaldové cesto, nadýchaná jablková plnka s tvarohom, chrumkavý povrch.

Vianočka z pekárničky
Sladké kysnuté u nás vždy idú na dračku, a táto vianočka je geniálna v tom, ...

Rajská z dávné doby
Po dlouhé době přejeme krásný den. Vzhledem k tomu, že si pomalu nepamatuji co jsem...

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

Špenát ala Ala
Našla som tu viac receptov na špenát, resp. špenátový prívarok, no takýto ani jeden....

"Tiramisu" nanuky
Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.

Kuracie prsia zapečené s baklažánom a syrom
Inšpiráciu som načerpala tu :-) len som si to trošku svojsky upravila.

Tvarohové knedličky s jahodami, perníkom a horúcim maslom
Tvaroh si dáme do misky v ktorej budeme pripravovať cesto. Pridáme kryštálový cukor a vymiešame dohladka....