Foto: klaura
Je výborný, šťavnatý a ozaj jednoduchý. Tvarohové koláče a zákusky proste milujem :).
8 - 10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 - 30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, práškový cukor, olej, sodu bicarb., kyslé smotany a kakao spolu zmiešame v miske. Cesto vylejeme na plech vymastený a múkou vysypaný.
- 2
Pripravíme si plnku žĺtky + tvaroh + vanilínový cukor + sneh z bielkov. Touto zmesou naplníme mikroténové vrecko a odstrihmene 1 rožtel. Urobíme primeranú dierku, cez ktorú potom vytláčame tvarohovú plnku na kakaové cesto šikmo do tvaru mriežky.
- 3
Upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prečo ho tu dávam? chcem len ukázať, že som dala lisovaný tvaroh, vyšľahala som žltka s trochou cukru, vanilky, pridala sneh, mala som krásny lahodný tvarohový sneh, krásne sa vytláčal z vrecúška, len teda doslova ostal mi viac menej na povrchu koláča, chuťovo výborný, lahodný, šťavnatý, jemný koláč a vážne velmi jednoduchý, na budúce skúsim s hrudkovatým tvarohom, ten by zrejme viac klesol do cesta a porovnám , určite ho budem piecť pravidelne,ako osvedčenú rýchlovku
3x som kukala na recept, či dobre vidím, že tam nejdú vajíčka,aj som mala nutkanie aspon jedno dať, dve, nechýbajú v ceste, cesto je napriek tomu nadýchané, do cesta som dala štipku škorice, lyžicu rumu, citrónovu koru, aj do tvarohu kôru z citróna
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-presivana-deka/4536-recep...