Muffiny podľa Nigelly

bonpari - fotkabonpari, 9. februára 2012
Muffiny podľa Nigelly
Foto: bonpari

Jedla som už množstvo muffinov, ale vždy, keď mám chuť na niečo poriadne čokoládové, pohľadám tento recept.

12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
2 ks
2 polievkové lyžice
3/4 šálky
1/4 šálky
4 polievkové lyžice roztopené
 štipka
1 čajová lyžička
1 šálka
1 čajová lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Napísala som v podstate takmer originálny recept, čo sa surovín týka. No ja upravila som si ho podľa seba, podľa chuti. A to tak, že cukru dávam iba 3/4 šálky, lebo inak mi cesto prišlo príliš sladké. A namiesto čokoládových čipsov dávam nasekanú študentskú pečať horkú, takmer celú. Nepoužívam ani citrónovú šťavu, lebo my to v koláčoch nemáme radi. A vanilkovú esenciu obmieňam, napr. mandľovou, rumovou a podobne. Takže si môžete upiecť buď pravé Nigelline muffiny alebo si ich upravte podľa seba ako ja.

  2. 2

    V jednej mise zmiešame všetky mokré suroviny a v druhej mise zmiešame všetky suché suroviny. Do suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a vymiešame najprv rukou a potom mixérom, aby sa všetko poriadne prepojilo.

  3. 3

    Až nakoniec pridáme čokoládu, ktorú primiešame opäť ručne a môžeme plniť papierové košíčky. Ja som mala pomerne veľké košíčky a dávala som do nich jednu naberačku na ryžu alebo zmrzlinu, takú tú klasickú plastovú. Muffinky v rúre dosť vyrastú. Väčšinou mi vyjde 12-15 ks. Pečieme ich asi 25 minút na 175 stupňov. (Tentokrát som robila muffinky vo forme na malé bábovičky.)

    Muffiny podľa Nigelly - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
keď je podľa Nigelly, tak musí byť fajnová mafinka :)
velmi rada pečiem muffiny a páči sa ami aj tvoj...kk:-))