Foto: bonpari
Jedla som už množstvo muffinov, ale vždy, keď mám chuť na niečo poriadne čokoládové, pohľadám tento recept.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
2 ks |
|
2 polievkové lyžice |
|
3/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
4 polievkové lyžice roztopené |
|
štipka |
|
1 čajová lyžička |
|
1 šálka |
|
1 čajová lyžička |
|
Postup
-
1
Napísala som v podstate takmer originálny recept, čo sa surovín týka. No ja upravila som si ho podľa seba, podľa chuti. A to tak, že cukru dávam iba 3/4 šálky, lebo inak mi cesto prišlo príliš sladké. A namiesto čokoládových čipsov dávam nasekanú študentskú pečať horkú, takmer celú. Nepoužívam ani citrónovú šťavu, lebo my to v koláčoch nemáme radi. A vanilkovú esenciu obmieňam, napr. mandľovou, rumovou a podobne. Takže si môžete upiecť buď pravé Nigelline muffiny alebo si ich upravte podľa seba ako ja.
- 2
V jednej mise zmiešame všetky mokré suroviny a v druhej mise zmiešame všetky suché suroviny. Do suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a vymiešame najprv rukou a potom mixérom, aby sa všetko poriadne prepojilo.
- 3
Až nakoniec pridáme čokoládu, ktorú primiešame opäť ručne a môžeme plniť papierové košíčky. Ja som mala pomerne veľké košíčky a dávala som do nich jednu naberačku na ryžu alebo zmrzlinu, takú tú klasickú plastovú. Muffinky v rúre dosť vyrastú. Väčšinou mi vyjde 12-15 ks. Pečieme ich asi 25 minút na 175 stupňov. (Tentokrát som robila muffinky vo forme na malé bábovičky.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ináč muffinky v bábovičkovej forme sa ti vydarili krásne :-)
Ukladám, mňam
@jazavka neviem, akú máš formu.. ak plechovú, treba aj vymazať tukom, ak silikónovú ako ja, tak netreba, pekne išli dole..