Muffiny podľa Nigelly

bonpari - fotkabonpari, 9. februára 2012
Muffiny podľa Nigelly
Foto: bonpari

Jedla som už množstvo muffinov, ale vždy, keď mám chuť na niečo poriadne čokoládové, pohľadám tento recept.

12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
2 ks
2 polievkové lyžice
3/4 šálky
1/4 šálky
4 polievkové lyžice roztopené
 štipka
1 čajová lyžička
1 šálka
1 čajová lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Napísala som v podstate takmer originálny recept, čo sa surovín týka. No ja upravila som si ho podľa seba, podľa chuti. A to tak, že cukru dávam iba 3/4 šálky, lebo inak mi cesto prišlo príliš sladké. A namiesto čokoládových čipsov dávam nasekanú študentskú pečať horkú, takmer celú. Nepoužívam ani citrónovú šťavu, lebo my to v koláčoch nemáme radi. A vanilkovú esenciu obmieňam, napr. mandľovou, rumovou a podobne. Takže si môžete upiecť buď pravé Nigelline muffiny alebo si ich upravte podľa seba ako ja.

  2. 2

    V jednej mise zmiešame všetky mokré suroviny a v druhej mise zmiešame všetky suché suroviny. Do suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a vymiešame najprv rukou a potom mixérom, aby sa všetko poriadne prepojilo.

  3. 3

    Až nakoniec pridáme čokoládu, ktorú primiešame opäť ručne a môžeme plniť papierové košíčky. Ja som mala pomerne veľké košíčky a dávala som do nich jednu naberačku na ryžu alebo zmrzlinu, takú tú klasickú plastovú. Muffinky v rúre dosť vyrastú. Väčšinou mi vyjde 12-15 ks. Pečieme ich asi 25 minút na 175 stupňov. (Tentokrát som robila muffinky vo forme na malé bábovičky.)

    Muffiny podľa Nigelly - obrázok 3

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
pekne a chutne...muffiny peciem casto a do cesta vmiesam stale nieco ine...namiesto cokocipsou struham akukolvek cokoladu...:) pri nasledujucom peceni skusim pridat esenciu.
muffiny pečiem rada a často, vlastne takmer rovnaký recept mám aj ja a s rôznymi obmenami ho používam stále, čo ma ale zarazilo, že v tomto recepte ide do cesta olej aj maslo.... má to nejaký konkrétny význam? čo ma ešte viac zaujalo, že cesto "miesiš" najskôr rukami a potom ešte mixérom. Snažím sa to predstaviť a akosi mi to nejde. Pri muffinách predsa nie je čo miesiť, stačí vidlička a krásne to zamiešaš... ale samozrejme každý robí tak ako mu vyhovuje :-)
ináč muffinky v bábovičkovej forme sa ti vydarili krásne :-)
väčšinou pečiem na muffinovom plechu a v košíčkoch, mám aj takú formičku na bábovičky, ako máš ty, nie je potrebné pred pečením niečím vymazať, rovno si tam liala to cesto???...ďakujem za odpoveď, ukladám, vyskúšam...
@evusik nie miesiť, ale miešať, asi si zle prečítala.. najprv ručne, aby sa suchá zmes neprášila po celej kuchyni a potom ešte premixujem mixérom, aby bolo cesto nadýchanejšie a lepšie sa všetko prepojilo.. a to maslo tam je určite len pre chuť..
@jazavka neviem, akú máš formu.. ak plechovú, treba aj vymazať tukom, ak silikónovú ako ja, tak netreba, pekne išli dole..
Aj ja som si predstavila, ako rukami miesiš tú riedku hmotu a nezdalo sa mi to . Ručne, teda s vareškou alebo ako píše @evusik , s vidličkou? @bonpari tvoj recptík skončí zatiaľ v mojej kolónke na muffiny, kým príde na rad. Mám jednu knihu s receptsmi od Nigelly, možno sú tam aj tieto muffiny, musím sa podívať.
@bonpari , dakujem za recept .Su pre mna idealne -dostatok cokolady ale nie prilis sladke , tato davka je presne do 12 dielnej formy na muffiny .Pripravu aj pecenie som stihla za 30 minut a nam staci , ked chladnu 15 minut aby sme sa do nich pustili....:-)Zaradila som ich medzi moje najoblubenejsie :-)))
ja som len recepty na maffiny ukladala do KK a teraz sa v nich prehrabujem a rozhodla som sa,že idem urobiť tieto do silikóniek a mám aj takú formičku a ešte malú bábovkovú, a tak aj do nich "nadžgám"

Pridaj komentár k receptu: