Foto: uschi
Chutná polievočka, hotová do 20 minút.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studenou vodou, dobre rozmiešame a za stáleho miešania uvedieme do varu. Pridáme ošúpané a na drobné kocky nakrájané zemiaky, soľ, korenie a masox. Za občasného miešania polievku varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Polievku rozmixujeme, prilejeme mlieko a keď zovrie, odstavíme. Prisypeme nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať, prípadne dochutíme.
- 2
Polievočku naservírujeme, podávame s plátkami bagety, nasucho opečenými na panvici a posypanými syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu