Torta Motýľ

marianna76 - fotkamarianna76, 14. apríla 2011

tortu som našla podobnú tu na vareche, ale som robila z iného cesta, rôzna plnka, ja som to pre syna vymyslela taktko

40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
180 g
200 g
1 ks
2 PL
7 PL
Krém:
300 g
150 ml
500 ml
2 ks
2 ks
1 ks
Na ozdobu:
1 ks
 plechovka
 plechovka
2 ks




Postup

  1. 1

    najprv vo väčšej nádobe sneh zo 6 bielkov, potom pridávať cukor a stále miešať, ja som miešala metličkami na sneh stále, postupne žĺtka , nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom na striedačku s vodou. Do formy som si dala papier na pečenie a cesto liala len po obvode, do stredu sa samé dostávalo. ak sa leje do stredu, pri pečení vystupuje navrch stred. Piekla som 180 stupnov asi 40 min, možno trochu viac...

  2. 2

    Krém by mohol byť aj biely, len mojim chlapom chutí taký karamelový. 300 g kryš.cukru upálime na karamel, pozor aby neprihorel, treba byť pri tom a miešať... po roztopení cukru, vlejeme 150 ml vody, opatrne zrazí sa to ale o chvíľu sa to roztopí určite. Potom prilejeme mlieko 500ml, v ktorom sme rozmiešali predtým 2 prášky Zlatého klasu a 2 žĺtky. Uvaríme hustú kašu. Necháme za občasného miešania vychladnúť.

  3. 3

    250g masla - ja som dala Heru, predtým sme nechali vonku nech zmäkne, vmiešame po vychladnutí do kaše. Dala som si kašu do mixéra keď bola vychladnutá a postupne som do nej vmiešavala heru.

  4. 4

    Cesto som rozkrojila napolovicu aj pozdĺžne raz, natrela marhuľovým džemom a potom týmto krémom. polky som otočila proti sebe chrbtom a natrela aj boky. vrch tiež natrela džemom a plnkou a navrch som poukladala mandarinky a jahody a dozdobila zdobítkom. Banán, aby ostal biely som ho natrela dobre citrónom - nezhnedol, Tykadlá: kúpila som slané paličky, soľ z nich dala dolu, lebo u nás také tenké sladké neboli... a natrela ich čokoládovou polevou a zapichla do banánu, do ktorého som si predvŕtala dierky s otvarákom na víno.

  5. 5

    Plnka keby bola chvíľu v chlade, lepšie by sa s ňou zdobilo, bola by tuchšia a krajšie by držala, len som nemala toľko času.... ale plnka môže byť aj jednoduchšia.

  6. 6

    Dobrú chuť....

    Torta Motýľ - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariaklara
Krásna tortička, vydarila sa ti. Synček ťa za ňu určite vybozkával. Ukladám si ju.
ola111
Pekný motýlik a určite aj chutný,karamelové plnky mám aj ja rada.
klarina
Už dlouho se na takového podobného motýla chystám. Je to zase trošku změna a bude se líbit hlavně dětem.
evanaaa
Ten motýľ je krásny a viem, že aj chutný, iste. Śikovne si ho vymyslela,stálo to za tú radosť, ktorú si ním urobila.
marianna76
Ďakujem Vám, som rada, že sa Vám páči, toľko som sa naň chystala..., kým som to všetko domyslela.
pivonka
Podaril sa ti. Aj ja som mala problém nájsť pre noho vhodný podnos. :-) @http ://varecha.pravda.sk/recepty/torta-motyl/8488-recept.html
zabiatko66
Krásna a určite poteší hlavne detičky. A ja mám veľmi rada motýle aj v logu mojej firmy mám motýle tak si ju ukladám do KK. dakujem za chutnú a krásnu tortu.
marianna76
Marienka, nikdy nie je tá kaša riedka, robievam taký krém, idú tam potom 2 zl.klasy do pol litra mlieka.
cica2
syn musel byť nadšený, krásna tortička:))
stania
Je krasna, si veľmi kreativna, vôbec by mňa nenapadlo ako vytvoriť tvar toho motyla, super nápad, už aby som mala vnučatka, aby som im mohla piec podľa tak fantastických nápadov ake sa tu vyskytuju, dakujem
marta5
Nádherná,je to fantázia,určite upečiem ked prídu vnučata v lete.Máš skvelé nápady-gratulujem.
orchidea
Milá tortička a určite aj veľmi chutná. Ukladám si recept.
tatranka
Pekná tortička a vymyslela si to naozaj dobre.Syn sa určite tešil.
lucincek
ta je ale peknunkaaa :))
ulozim si rcp:)
viem si predstavit tu radost, aj ja by som sa velmi tesila :DD
zuzula2
torticka je nadherna. cez vikend oslavujeme narodeniny tak ju idem skusit spravit aj ja. karamelovu plnku som este nerobila tak dufam ze sa mi podari. :-)
chudka
Táto torta bola moja premiera. Robila som ju cez víkend vnučkám. Obe mali narodeninky a jedna polovica motýľa bola pra Mišku-4 roky a jedna pre Sašku-2 roky. Síce som do korpusu nedala kakao, ale to vôbec nevadilo, bola piškótová, ale s malinovým domácim džemom a s tým úžasným karamelovým zázrakom to stálo za to. Zdobila som želé cukríkmi a lentilkami a baby boli hotové, tortu nechceli ani krájať. Ten karamelový krém je fakt vynikajúci, určite ho použijem aj inak v budúcnosti. Ďakujem za motiváciu a to potešenie z prekvapenia a radosti vnučiek. To je za všetky prachy. Prajem autorke všetko dobre a teším sa na ďaľšie nápadičky . . .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia