Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke fotorecept

libusa57 - bez fotkylibusa57, 17. marca 2015
Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: libusa57

Moj vlastny recept. Inspirovala som sa balkanskymi reznami.

4
porcie
15-20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
4 ks mäsitá veľká
1 ks nakrájaná na kolieska
1/2 l
2 dl
 morská jemná




Postup

  1. 1

    Maso som osolila okorenila a posipala zo susenou korenovou zeleninou (domacka vyroba :-) ). Pekac som iba potrela olejom, najprv som dala papriku (mala som z mrazaku oranzovu baburu), potom som na to dala na kolieska pokrajanu cibulu, na to maso a dala som do chladnicky na 15 minut.

    Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som masko vybrala z chladnicky posypala ciernym gulatym korenim, bobkovym listom a petrzlanom

    Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To vsetko som zaliala paradajkovou omackou pomiesanou z vodou. Tuto odporucam dochutit, ak je malo slana alebo sladka, dodat tieto ingrediencie.

    Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som zohriala ruru na 200 stupnov a sup tam! Pieklo sa mi to nezakryte cca 1 a pol hodinku zalezi na tom aku mate ruru. Po upeceni som zakryla alobalom a nechala odstat este cca 20 min. pred podavanim.

    Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vynikajuca mnamka! Ako priloha sa mi najviac hodi zemiakove pire, ale moze byt aj ryza. A da sa to jest aj bez prilohy iba s cerstvym hlavkovym salatom. Dobru chut!

Diskusia k receptu

svedka
Je to velmi dobre! Ja takúto kombináciu jedavam casto v týždni, len menim maso, niekedy peciem, niekedy dusim, varim...sebe varim osobitne a este som sa neobjedla ;) super s basmati (ked budem moct, skusim aj s paprikou)
libusa57
Afataga ak myslis s tym 15 min. chladenim , tak okorenene masko ked sa da do chladnicky pred vkladom do rury, tak je take rozpustajuce sa na jazyku,ma to nieco do seba! To mam od odbornika, kuchara,kamarata.
libusa57
Aftaga a ak myslis to pred podavanim , tak som nechladila iba nechala sparit pod alobalom.Akokolvek bolo to nebicko v ustach a ta chut jedinecna.Mnam!
afataga
to odstatie pred podavanim beriem, ale to prve chladenie nie, pretoze maso sa ma pred vlozenim do rury alebo na panvicu nechat nejaku dobu vybrate z chladnicky, aby neutrpelo tepelny sok, aspon ja to viem takto
marienka44
@Libusa57 , ja nekupujem paradaj. pretlak (taka hustá pasta v konzerve), ale mam domácu paradajkovú šťavu vlastnoručne vyrobenú. Pol litra pretlaku vo forme pasty (tak sa u nás predáva) si neviem predstaviť. Zrejme si myslela paradajkovú zahustenú šťavu.
Ešte som takéto jedlo nikdy nejedla, musím vyskúšat. Najprv v malom množstve pre mňa.
libusa57
Marienka44 ja mam presne to iste co ty paradajkova stava domacka. Tu pastu z konzerve som ja nikdy nepouzivala.Vo vyjadreni cisto po slovensky mam problem.Pochadzam z byvalej Juhoslavie a zila som aj na slovensku tak to pomenovanie veci poznam rozne .... U nas sa to vola varene paradajky napriklad a tu pastu som spoznala prvykrat na Slovensku nikdy mi nechutila take kysle a treba to dochucovat
tiginko
celkom sa mi pozdáva tento recept, rozmýšľam, že by sa dali takto upiecť aj morčacie stehná. Šikovné dievča :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia