Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: libusa57
Moj vlastny recept. Inspirovala som sa balkanskymi reznami.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Maso som osolila okorenila a posipala zo susenou korenovou zeleninou (domacka vyroba :-) ). Pekac som iba potrela olejom, najprv som dala papriku (mala som z mrazaku oranzovu baburu), potom som na to dala na kolieska pokrajanu cibulu, na to maso a dala som do chladnicky na 15 minut.
-
2
Potom som masko vybrala z chladnicky posypala ciernym gulatym korenim, bobkovym listom a petrzlanom
-
3
To vsetko som zaliala paradajkovou omackou pomiesanou z vodou. Tuto odporucam dochutit, ak je malo slana alebo sladka, dodat tieto ingrediencie.
-
4
Potom som zohriala ruru na 200 stupnov a sup tam! Pieklo sa mi to nezakryte cca 1 a pol hodinku zalezi na tom aku mate ruru. Po upeceni som zakryla alobalom a nechala odstat este cca 20 min. pred podavanim.
-
5
Vynikajuca mnamka! Ako priloha sa mi najviac hodi zemiakove pire, ale moze byt aj ryza. A da sa to jest aj bez prilohy iba s cerstvym hlavkovym salatom. Dobru chut!
Ešte som takéto jedlo nikdy nejedla, musím vyskúšat. Najprv v malom množstve pre mňa.