Pľúcka na smotane so žemľovou knedľou
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. januára 2016
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. januára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pľúcka dobre opláchneme a uvaríme. Vodu zlejeme, pľúcka dáme do druhej vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme asi hodinu. Nakrájame na kocky.
- 2
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pľúcka. Podlejeme vývarom z pľúc. Pridáme zátrepku zo smotany a múky, ochutíme octom a cukrom, trochou mletej papriky a korenia.
- 3
Rožky nakrájame na kocky. Druhú cibuľu nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji, ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame. Pridáme mlieko, vajíčka, koreniny, soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
- 4
Potom vyformujeme knedle, zabalíme do fólie, vložíme do vriacej vody a varíme. Uvarené nakrájame a podávame k pľúckam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu