Foto: ajuska155
Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na večeru ked mám chuť na niečo rýchle, zeleninové a Zobraziť celý popisParadajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na večeru ked mám chuť na niečo rýchle, zeleninové a teplé .
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suproviny si pripravíme. Rúru si necháme predhriať na 200 C.
-
2
Z paradajok si odkrojíme ostrým nožom klobúčik a opatrne z nich vydlabeme vnútro. To si odložíme a môžme ho použiť na niečo iné.
-
3
Do paradajok nalejeme olej, balzamikový ocot, pol strúčika cesnaku do každej, osolíme a okoreníme. Osoliť nezabudneme aj klobúčiky. Zálievku v paradajke pomiešame a rozotrieme po krajoch.
-
4
Pokiaľ máme čerstvú bazalku, tak ju uložíme do paradajky na zálievku, 2 lístky. Moja neprežila môj pobyt mimo domu, tak som ju nechala vyschnúť úplne a pridala som ju k zálievke sušenú. Do paradajok vložíme slaninu , stačí 2 plátky.
-
5
Do slaninou vystlaných paradajok už len vložíme po polovičke mozarelly.
-
6
Paradajky pečieme na 200 C asi 20 minút prikryté klobúkom. Ja vždy klobúky prepichnem špáratkom aby sa pri pečení nezosunuli dolu. Pečieme až kým sa na paradajke nezačnú objavovať hnedé , spečené škvrny .
-
7
Podávame s hriankou, alebo aj ako prílohu ku steaku, najlepšie kuraciemu. Pri podávaní môžme paradajky jemne pokvapkať citrónovou šťavou.
Je viacej takýchto plodov, ako napr.: baklažán, avokádo...
- paprika
- olivy /surové/
- uhorky
- tekvica /akákoľvek/ + cuketa
- hrášok
- baklažán
- paradajky
- avokádo
nemali držať v chladničke.
Recept sám o sebe je fajn. Ale veta "Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke" je blud.