Pečené plnené paradajky fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 14. januára 2014
Pečené plnené paradajky (fotorecept)
Foto: ajuska155

Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na večeru ked mám chuť na niečo rýchle, zeleninové a Zobraziť celý popisParadajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na večeru ked mám chuť na niečo rýchle, zeleninové a teplé .

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
4 lístky (sušená)
4 ks dlhých tenkých plátkov
1 strúčik
2 čl
2 čl




Postup

  1. 1

    Všetky suproviny si pripravíme. Rúru si necháme predhriať na 200 C.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z paradajok si odkrojíme ostrým nožom klobúčik a opatrne z nich vydlabeme vnútro. To si odložíme a môžme ho použiť na niečo iné.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do paradajok nalejeme olej, balzamikový ocot, pol strúčika cesnaku do každej, osolíme a okoreníme. Osoliť nezabudneme aj klobúčiky. Zálievku v paradajke pomiešame a rozotrieme po krajoch.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ máme čerstvú bazalku, tak ju uložíme do paradajky na zálievku, 2 lístky. Moja neprežila môj pobyt mimo domu, tak som ju nechala vyschnúť úplne a pridala som ju k zálievke sušenú. Do paradajok vložíme slaninu , stačí 2 plátky.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do slaninou vystlaných paradajok už len vložíme po polovičke mozarelly.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paradajky pečieme na 200 C asi 20 minút prikryté klobúkom. Ja vždy klobúky prepichnem špáratkom aby sa pri pečení nezosunuli dolu. Pečieme až kým sa na paradajke nezačnú objavovať hnedé , spečené škvrny .

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s hriankou, alebo aj ako prílohu ku steaku, najlepšie kuraciemu. Pri podávaní môžme paradajky jemne pokvapkať citrónovou šťavou.

    Pečené plnené paradajky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

paploska
tak toto musí byť dobrota, ale ja skôr paradajky v lete, pekne prevoňané.
deftera
Dávam si do KK.. a ja už sa teším na tvoje ďalšie recepty! :)
ajuska155
Dakujem za komentáre :-) @paploska čerstvé letné paradajky su iná liga a ešte ked mi ich dá mami z domu, už nech máme leto ;-)
kukulienka71
Milujem paradajky,aj mozarellu.Perfektný recept pre mňa tiež na leto,tieto zimné rajčiny mi nič nehovoria.5* návod,5*fotky,ukladám a ďakujem
paploska
:-):-) súhlasím ajuska, ja mám najradšej tie od svokry
jerica
Tvoj recept ako vyšitý pre mňa na leto, rajčiny sú na dennom poriadku, určite vyskúšam, teraz, aj keď sú rajčiny na pultoch , tie sú bez chuti, chutia ako tráva, ale tie čo budú v lete, to bude teda párty!!!! kk pre pripomenutie :-)
ajuska155
je pravda že v zime niesú rajčiny nič moc, no ked chcem jesť zdravo a čerstvú zeleninu musím si vystačiť aj so supermarketovou , ale ako som už písala teším sa na domácu zeleninu, jar a leto je krásne obdobie :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Výborný recept.
jujoska
same vyborne chute v jednom jedle, velmi pekny recept
afataga
vyborny napad, aj to dobre vyzera, len ja si nemyslim, ze tieto zimne paradajky su zdrave, skor naopak, je to plne chemie, takze treba pockat na tie prirodzene dozrete
lyali
Veľmi pekný recept! Teším sa na letné paradajky ,-) @jerica , spomenula som si veru aj na foto Tvojej paradajkovej úrody :-) Nech sa úrode aj tento rok zadarí ,-) KK :-)
tatranka
Ej, veru by som si ochutila na takej dobrote.Pekný recept.
mariamka
uzasne chute, tu uz taky jarny vetrik veje, pockame na tie vonave letne paradajky, aby to bolo to prave orechove, inak super
zdenka1009
veru,veru,počkám na tie pravé letné paradajky zo záhrady a večer pri grile a vínku vyskúšame...rcp zapísaný aj do zošita...:-)
medovnicek
to musí byť veľmi chutné, veľmi sa mi tento recept páči a aj fotečky
nephilim
Rajčina je ovocie. Nie zelenina. A zásadne sa nemá držať v chladničke.
kucharka
@Nephilim , máš pravdu, z botanického hľadiska je paradajka ovocie, ale v kulinárstve sa považuje za zeleninu. Z jednoduchého dôvodu ... pre nízky obsah cukru a tiež pretože sa používa viacej do šalátov a hlavných jedál ako do dezertov.
Je viacej takýchto plodov, ako napr.: baklažán, avokádo...
nephilim
@kucharka Viem, že mám pravdu. A práve preto by sa
- paprika
- olivy /surové/
- uhorky
- tekvica /akákoľvek/ + cuketa
- hrášok
- baklažán
- paradajky
- avokádo
nemali držať v chladničke.
Recept sám o sebe je fajn. Ale veta "Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke" je blud.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia