Foto: pusta
Ide o rýchlu pochúťku z bravčovej pečene, výborne chutí s horčicou a pokrájanou cibuľou, vhodnou prílohou sú zemiaky alebo krajec čerstvého domáceho chlebíka.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g |
|
60 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti sladká |
|
2 - 3 ks stredne veľká podlhovastá |
|
podľa chuti |
|
600 g nové |
|
1 zväzok |
|
60 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som umyla, osušila, pokrájala na silnejšie rezne, potrela olivovým olejom,...
-
2
...poriadne som rozpálila suchú grilovaciu panvicu, na ktorú som položila rezne z bravčovej pečene, nesolila som, aby nestvrdla, opiekla som pečeň sprudka z jednej strany asi 2 - 3 minúty,...
-
3
...obrátila som ju pomocou drevenej špachtle, do pečene nepichať nožom, ani vidličkou, aby nevytiekla z nej šťava, grilovala som ju znovu - minúty aj z druhej strany, vybrala na tanier, zabalila do alobalu, aby zostala teplá a ustálila sa v nej šťava, zatiaľ som uvarila nové zemiaky, pokrájala som očistenú cibuľu na kolieska a išlo sa servírovať, dokončila som celé priamo na tanieri,...
-
4
...na tanier som položila grilovanú pečeň, až teraz som ju osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, obložila som cibuľou, horčicou, varenými novými zemiakmi, ktoré som omastila čerstvým maslom a posypala posekanou petržlenovou vňaťou,...
-
5
...ide o rýchle, veľmi chutné jedlo pre milovníkov jedál z pečene, pečeň je na povrchu jemne chrumkavá, vo vnútri má byť ružová, mäkká a šťavnatá, prajem Dobrú chuť.
Diskusia k receptu