Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou. Vynikajúci, jednoduchý a veľmi chutný si...
Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.
Dubákové rizoto
Našol mi v leše dakus dubakov, v ľadničke včerajšu ryžu a sáčok mraženej želeniny.
Lopta - torta pre synovca
Nakolko synovec oslavuje 10. narodeniny, rozhodla som sa mu urobit radost takouto tortou. Je...
Brokolicová roláda celiatická
Po úspechu brokolicovej rolády som ju vyskúšala urobiť aj celiatickú ...
Makové rožteky
Zaujímavý starodávny recept z mojej zbierky, vhodný najmä pre tých čo majú radi mak :)
Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....
Kuracie prsia s rokfortovou omáčkou
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Nakrájame kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme k...
Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, ...
Kapustníky
Tento recept mám od svokry a pretože nám chutí robím ho často, je síce...
Predvianočné cookies
Toto je skúška pred vianocami:)))))))))))
Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou
V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....
Rizoto s kuracími krídlami
Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a
no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali...
Orechové tyčinky
Tento recept pripravujem vždy na Vianoce, pretože je typický práve na tieto sviatky a u nás...
Zajačie stehno na gaštanoch
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Kuřecí řízek s hermelínem
Recept byl inspirován Ottovou kuchařkou "Řízky". V ní je prezentován jako "Kuřecí řízky hraběte Károlyiho", ...
Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka...
Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...
Hustá zeleninová polievka - Potage
Rcp som preložil z obalu na koreňovú zeleninu. V podtitulku je odkaz na Brendu Langton, ...
Rebarborové tiramisu
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a...
Syrové vrtáky
Ďalšia možnosť využitia lístkového cesta na slaný spôsob. Je to veľmi jednoduchý spôsob a zvládne to...
Flambované rolované rezne
maso si pokrajame , naklepeme, osolime, okorime a obalime, na rezen si dame platok syra a zrolujeme......
Moja fazuľová
Dnes ma spontánne napadlo urobiť túto polievočku deťom. Hoci som nemala všetky pôvodné suroviny, nakoniec...