Slonie uši z kuraciny fotorecept

svetlana9 - fotkasvetlana9, 1. mája 2011
Slonie uši z kuraciny (fotorecept)
Foto: svetlana9

Pre veľkých jedákov veľké porcie.

2 až 4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
 podľa potreby
 podľa potreby
 na vyprážanie
Cestíčko:
10 dg
2 ks
1 dc
0,5  KL
 medzi prsty
2 KL
Príloha:
1 kg
300 gr
4 ks

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme na dva veľké rezne. Prsnú kosť môžeme použiť do polievky. Mäsko preklepeme sušeným cesnakom a korením na kura. Zrolujeme ako roládky a dáme do chladničky oddýchnuť aspoň na 2 hodiny.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cestíčko z popísaných surovín. Dáme zohriať olej na panvicu. Rezniská namáčame v cestíčku.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypražíme do ružova z oboch strán.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme z oleja na kuchynskú papierovú utierku, aby popila zbytočný olej.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky. Obielime si menšie približne rovnaké, uvaríme v slanej vode a opečieme na panvici na oleji.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čínsku kapustu nakrájame na rezance, reďkovky na polmesiačiky, trochu posolíme, trochu pocukríme a pridáme citrónovú šťavu.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotový produkt - rezeň po prekrojení.

    Slonie uši z kuraciny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

coldbery
Krásne to vyzerá na tanieri.....tak ten recept urobím,lebo si mi narobila chúťky...:-)))
hortenzia51
čakam návštevu -taký dobrí papači tak tvoj recept teraz využijem.. vďaka za inšpiráciu---
garanco
Krásne a chutné papkanie! Kuracie prsia a zelenina nikdy nesklamú, ukladám, urobím!
vini55
Ďaľšia motivácia variť- vyskúšam,ďakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha