Pre veľkých jedákov veľké porcie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 gr |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| na vyprážanie |
|
| Cestíčko: | |
| 10 dg |
|
| 2 ks |
|
| 1 dc |
|
| 0,5 KL |
|
| medzi prsty |
|
| 2 KL |
|
| Príloha: | |
| 1 kg |
|
| 300 gr |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia narežeme na dva veľké rezne. Prsnú kosť môžeme použiť do polievky. Mäsko preklepeme sušeným cesnakom a korením na kura. Zrolujeme ako roládky a dáme do chladničky oddýchnuť aspoň na 2 hodiny.
-
2
Pripravíme si cestíčko z popísaných surovín. Dáme zohriať olej na panvicu. Rezniská namáčame v cestíčku.
-
3
Vypražíme do ružova z oboch strán.
-
4
Vyberieme z oleja na kuchynskú papierovú utierku, aby popila zbytočný olej.
-
5
Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky. Obielime si menšie približne rovnaké, uvaríme v slanej vode a opečieme na panvici na oleji.
-
6
Čínsku kapustu nakrájame na rezance, reďkovky na polmesiačiky, trochu posolíme, trochu pocukríme a pridáme citrónovú šťavu.
-
7
Hotový produkt - rezeň po prekrojení.









Diskusia k receptu