Paštéta z bravčového mäsa

abend - bez fotkyabend, 18. apríla 2011

Paštéta je vhodné pohostenie nielen pre kúpačov, pokiaľ im chceme ponúknuť aj čosi iné ako údené mäso a plnené vajíčka, ale aj na Zobraziť celý popisPaštéta je vhodné pohostenie nielen pre kúpačov, pokiaľ im chceme ponúknuť aj čosi iné ako údené mäso a plnené vajíčka, ale aj na rôzne oslavy.

30-50 minút
príprava
9O minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4-5 ks
1 kelímok
4-5 PL
20 dkg
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso osolíme dáme na plech alebo do jenskej misy s vrchnákom potom nemusíme prikryť alobalom pridáme pokrájanu cibuľu a upečieme v rúre do mäkka.Počas pečenia mäsa si vymiešame maslo, kyslú smotanu, horčicu a mleté čierne korenie. Mäso necháme napoly vychladnúť, spolu s cibuľou ho zomelieme na mäsovom mlynčeku.Do zomletého mäsa zamiešame zmes z masla , smotany, horčice a korenia - dobre vypracujeme. Formu na biskupský chlebíček dobre vytrieme olejom, do formy natlačíme paštétu , prikryjeme alobalom a dáme na 24 hod. do chladničky . Z formy vyklopíme, nakrájame na úhľadné kúsky, na mise môžeme ozdobiť paprikou, paradajkami, reďkovkami .

Diskusia k receptu

korbacik
... zaujímavé! A vôbec to nemusí byť len na Veľkú noc, ale aj cez rok - podľa mňa. Určite lepšie ako paštéty z obchodov - aspoň vieme, čo je v nej:) Ukladám, upečiem. Pekný deň.
bambitka
aj ja by som ho upiekla pomlete a potom by som ho este raz pomlela uz upecene,ale neviem ci by to bolo dobre...@abend porad:))))
abend
@ drndula , @ bambitka, neviem posúdiť akú chuť má pomleté pečené mäso, ešte je jedna možnosť, nepiecť to pliecko celé, ale nakrájané na väčšie kocky, tak ako keď sa robí moravský vrabec.
abend
@korba čik, verím, že Ťa recept nesklame, v našej rodine sa ujal, vždy keď máme oslavu formou švédskych stolov, tak táto paštéta tam nikdy nechýba. Prajem taktiež pekný deň.
drndula
No ja som sa chcela vyhnúť mletiu, pretože som lenivá vytiahnuť mlynček .... atd. Takže som si chcela pomoct, tak že kúpim pomleté a upečiem a dalej podla postupu. Ale asi blbost. Ja si totiž všetko zjednodušujem... málo času a tak.
lianka
A netreba do nej pridať vajíčka, drží to pokope?
abend
@lianka , vajíčka tam netreba pridávať, drží to pokope,celá príprava vôbec nie je ťažká, nikto z toho nemusí mať obavy. Verím, že sa Ti podarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia