Jednoduché jablkové šatôčky

diabambulka - fotkadiabambulka, 7. marca 2011
32 ks
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
2 väčšie  ks
50 g
1 PL
1 čajová lyžička
1/2 čajovej lyžičky
30 g
1  ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme nakrájame na štvorčeky a naplníme jablkovou plnkou. Preložíme do tvaru trojuholníka a kraje popritláčame vidličkou. Poukladáme na plech a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Plnka : Jablká si ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájeme na plátky alebo kocky. Jablká pri miernej teplote povaríme s cukrom, maizenou , citrónovou šťavou, mletou škoricou a hrozienkami.

    Jednoduché jablkové šatôčky - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Je toto mozne? Ved ty furt pecies ! :-D ja som robila vcera rovnake,akurat boli tvarohove :-) mozme aj vymenit ,resp.mohli sme ... ;-)
diabambulka
ahoj hviezdickaz, kukas inspircaiu uz o siedmej :-))) jasne načenčujeme a budeme mať mix:-))) drobcovi sa veľmi páčili a chutili :-)))
hviezdickaz
to vies,ked moje dieta pravidelne vstava o 5.50 ,co ine mi ostava... len sa inspirovat na vareche :)))
lyali
Jednoduché a vlastne úžasné! Musím sa aj ja naučiť takto čarovať s lístkovým cestom :-)
cica2
ďalší krásny recept a jablkovééééé, mňam:)
elantra
ahoj @diabambulka prave som dopiekla satocky a chcem sa podakovat za vyborny jednoduchy a chutny receptik, urcite este napeciem, ta plnka je super! :-)
diabambulka
Ahojky elantra , fantázia, veľmi sa teším sú moje obľúbené, tak som rada že chutia;0)
douglas
Toto mi pripomenulo detstvo a tzv. lupačky. Tie mi maminka často kupovala na desiatu do školy...ani neviem, či sa ešte stale dajú kúpiť. Krásne šatôčky a jabĺčka podľa mňa sú najvďačnejšia náplň do koláčika. :).
nutella
tak si dneska vkľude skúšam tvoj recept, plním jabĺčkami a pochvaľujem si, aký skvelý recept... keď mi zrazu dojdu jablká ! ďalšie neboli, tak som cesto rýchlo potrela kečupom, nasypala soľ, oregano, hodila tam plátok šunky a nastrúhala syr.. :D veru že mi ešte rýchlejšie zmizli ako tie jablkové, lebo drahý nemá rád sladké :D ale teraz si ich všetky užívam sama.. :) ďakujem za krásny recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia