
Pljeskanica (fašírka so zemiakmi)
Táto fašírka je obdobou našej fašírky, ale s tým rozdielom, že do mäsovej zmesi sa pridajú struhane...

Koláč z maslovej tekvice
Ako vieme, tekvica má všestranné využitie. V jedálničku ju môžeme pripraviť na slano, ako...

Domáci Uncle Bens
Používam ho na perkelt, pizzu, špagety... Ja zviknem robiť 7 dávok :)))

Vyprážané syrové guľky bez obaľovania
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez...

Škvarkové pagáče
Dlho som sa rozhodovala upiecť škvarkové pagáčiky. Musím sa priznať, že som sa strašne bála...

Černicový džem
Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete...

Jablkový koláč s vôňou kávy
Šťavnatý jablkový koláč s vôňou kávy, 1 vajce a žiaden pridaný tuk. Jednoduchý a veľmi...

Sušené jabĺčka bez sušičky
Keďže nemám sušičku na ovocie /ani sa mi nežiada ju kúpiť/ a mávame jabĺčka niekedy aj "naviac",...

Cheese Burger
Recept o tom, že fast food nemusí byť vždy junk food a že cheese burger neznamená...

Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay
Už je to veľa rokov, čo som varila polievku z bažanta, asi rok sa na...

České buchty
Maslo vajcia a cukor spolu vymiesame. Do muky zamiesame sol, nastruhanu citronovu koru a susene...

Pečené pirohy
Uvarené zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle alebo prelisujeme. K zemiakom pridáme múku, vajíčko,...

Krkonošské kyselo so žitným kváskom
Či som sa dostatočne priblížila s receptom k regionálnemu receptu nechám na posúdení tých, ktorí recept...

Hrachová kaša s údeným mäsom
Dnes po dlhej dobe som sa rozhodla pre toto voňavé jedlo.

Vyrobte si domácu vegetu
Toto žlté ochucovadlo asi pozná každá gazdinka. Pri kúpe v obchode však draho zaplatíte za vysoký podiel soli v nej a tak vám odporúčam urobiť si ju radšej doma a bez glutamanu a po inej už ani nesiahnete....

Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...

Lasagne - bez lasagní :-)
Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa...

Výborné medovníky
Jeden z tých starších receptov po babke. Bez masla, bez oleja a predsa sú mäkké.

Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...

Mramorový koláč
Dá sa urobiť veľmi rýchlo ale môžte do toho dohodiť aj ovocie napr. ríbezle...

Hubový perkelt
Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, ...

Záviny s tromi plnkami
Rada pečiem z kysnutého cesta. Dnes som spravila orechový a kakaový závin a jeden so slivkovým...

Hubová polievka s haluškami
Na dnes rýchla výborná hubová polievka. Blíži sa pôst a tak inšpirácia pre milovníkov húb...

Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...

Klasické linecké koláčiky
Pri tomto recepte sa vždy držím zásady 3-2-1. Je to veľmi jednoduché na zapamätanie a výsledok...

Linecké koláčiky
Receptov na linecké koláčiky je veľa, ale od kedy som našla tento, iné už nepečiem....

Tuniaková nátierka s olivami
Z konzervy tuniaka zlejeme prebytočný olej. V miske vymiešame maslo, syr, horčicu a pridáme...

Bryndzová omáčka na cestoviny
Už dávno som chcela niečo podobné ukuchtiť :) Bryndzu môžeme tiež...