Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou fotorecept
Foto: petrolejka44
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame, napiekla som tento koláčik, chutný, jednoduchý, vyskúšajte.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Natrhané čerešne prepláchneme vodou, necháme ich odkvapkať a zbavíme ich kôstok. Nachystáme si ostatné suroviny, ja som použila bezlaktózové maslo aj mlieko.
-
2
Ďalej urobíme cesto ako na obyčajný hrnčekový koláč: Múku, časť cukru a prášok do pečiva dáme do misy. V kastróliku si zohrejeme mlieko, maslo a zbytok cukru. Ručným šľahačom spojíme zohriatu zmes s vajíčkom a potom vylejeme za stáleho miešania do pripravených sypkých ingredencií.
-
3
Pripravíme si posýpku z hrubej múky, cukru a rozpusteného masla. Polotekuté cesto nalejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čerešne a nakoniec navrch nasypeme pripravenú posýpku.
-
4
Pečieme v rúre pri 160 °C asi 45 minút.
-
5
Výsledok, jednoduchý, tenké cesto, šťavnatý. Dobrú chuť.
Máte pravdu veru, len u našej odrody už končí, máme 10 ročný veľký strom, tak každý rok už nevieme, čo s nimi, keby ste od Nitry aj Vás na ne zavolám :)