Mujadarra - ryža so šošovicou fotorecept
Foto: zuzanka1367
Recept zo stránky afamilyfeast.com/mujadarra/ , bude to asi jedlo stredného východu, ale suroviny sú všetky dostupné aj nám, tak vyskúšame. Toto bude asi Zobraziť celý popisRecept zo stránky afamilyfeast.com/mujadarra/ , bude to asi jedlo stredného východu, ale suroviny sú všetky dostupné aj nám, tak vyskúšame. Toto bude asi taká základná verzia, ktorá sa dá obohatiť a rôzne koreniny. Chuť jedla príjemne prekvapila a bonusom je za chvíľu pripravený obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Opäť jeden z receptov, ktorý nevyžaduje ani veľa času, ani vynimočnú zručnosť :) Jazmínovú rýžu jemne prepláchneme a dáme na lyžičku prepusteného masla, alebo tuku, aký používate a krátko posmažíme. Taktiež premyjeme šošovicu a pridáme ju k ryži.
-
2
Zalejeme vodou, asi 3dcl vody na toto množstvo ryže a šošovice a pridáme štipku soli a bobokový list. Zakryjeme a na miernej teplote pomaly varíme približne 25 minút, nemala by sa variť prudko, aby voda vsiakla do ryže skorej ako sa odparí. Je čas na cibuľu, nakrájame na ako chceme a dáme smažiť na zvyšné prepustené maslo, posolíme.
-
3
Cibuľu opražíme do zlatista, poprášime paprikou, nemusíte štipľavú, mne taká chutí a pridáme mleté čierne korenie. Toto sa dá do polhodiny stihnúť, ak by ste použili hnedú šošovicu, tak ju predom namočte, aby sa stihla uvariť spolu s ryžou. Jedlo je sýte a chutné. Možno to niekto jedol v originál verzii a pridá svoje nápady, toto bude asi ako s našou kapustnicou, čo región to iná chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/kanadska-ruza-fotorecept/33277-...
A take byla i cibulka opecena. Tak nevim, kdo tohle jidlo od koho opsal? :-)
Tady na Varechu ho kdysi vlozila @Pusta. ale tvuj rc vypada mnohem chutneji!
Urcite nekdy vyzkousej s tema nudlickama, nesmirne zjemni tu ryzi. A pouzivam drobnozrnnou cocku. Tu mam moc rada.
A tak jen na okraj, cibule jde rychlejc a lip, kdyz ji pokrajenouna pulkolecka (kolecka) sparis, pak vyzdimes a teprve pak smazis. To me zas naucili jinde :-)
A žeby som si už dnes namočila šošovičku?....
- Ryžu používam guľatú alebo dlhú ale bez chute a šošovicu viac rozvarím...dávam ich do cibuľového základu...ono zrnká nemajú byť oddelené, ale šošovica obalí zrnká ryže a dodá im báječnú chuť. Možno ich variť naraz.
- Pri varení tam dávam garammasalu korenie a senovku grécku...dodáva tomu tú orientálnu príchuť miesto našej červenej papriky.
- A cibuľu narezanú na mesiačiky mi doporučila začať pomaličky smažiť skôr ako začnem variť jedlo, na slabom plameni...tým sa cibuľa skaramelizuje a postupne aj opraží a je chrumkavá s nezameniteľnou chuťou....smažiť pomaličky. Pokiaľ by ju niekto sparil pred smažením, stratil by práve túto úžasnú chuť. Dobrú chuť.
Tieto jedlá nikdy nesklamú, aspoň u nás určite nie
Ale kombinacia ryze a sosovice je vyborna, tu chvalim, kto neskusil, neuveri ako vyborne sa doplnaju.
Ja z tejto kombinacie robievam napodobninu jaternicovej kase, je vyborna a urcite skvele chuti aj podla tvojho receptu.