Rafaelo trochu inak

pamacka - fotkapamacka, 15. decembra 2010
Rafaelo trochu inak
Foto: pamacka

Je mnoho receptov ako ich doma spraviť,robievala som klasika len salko a kokos a do vnútra mandle.No deťom tie mandle vadili tak som to Zobraziť celý popisJe mnoho receptov ako ich doma spraviť,robievala som klasika len salko a kokos a do vnútra mandle.No deťom tie mandle vadili tak som to trošku obvzváštnila.Niekto dáva aj polámané oblátky,aj to som skúšala,ale tento recept je fakt mňam.Rýchly a jednoduchý.

10 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
0,3 l
100 g




Postup

  1. 1

    Kokos zmiešame s tekutou šľahačkou,salkom a pomletými mandľami.Necháme odležat min 4 hodíny,potom z hmoty tvarujeme gule ,ktoré vyváľame v kokose.Ak je náhodou hmota ešte riedka prisypeme kokos.

Diskusia k receptu

babi
receptov na Rafaelo už som videla viac, aj som vyskúšala, ale nebolo to ono,.Tento zo šlahačkou vyzerá zaujímavo. Tú šlakačku vyšlaháš, alebo je pridáš len tekutú?
pamacka
pridám tekutu,vlastne nou navýsim možstvo lebo tam treba viac kokosu tak je toho vela,ten kokos to ,,vypije a cela masa je dobre tvarovatelna.
3sandra3
no to sa mi tiež páči...vyskúšam toto Rafaelo :-) naši chalani majú radi kokos
gittka
aj ja to vyskúšam.určite bude chutit!!!
porzellanka
Ja som Rafaelo este nikdy neskusala, ale milujem vsetko kokosove. Asi sa odhodlam teraz. Co znamena tych 10 minut tepelna priprava? Je to len nedopatrenim?
arasidka
milujem nepečené "koláče". A rafaelo tiež. Kúpila som si teraz dve balenia z dovozu, boli pomerne lacné - niečo cez 3 eurá v krabicovom balení. Jedny mám kokosové a druhé orechové, dobré sú obe.
pamacka
tepelna príprava vymazana,ja tiez rada robim nepečene aj ferero aj visne v rume a cokoládových guličkach
pamacka
Toni:moje višnove gule:
25 dkg mletých mandlí,14 dkg múčkového cukru, sneh z 1 bielka,1 lyžička citrónovej šťavy,višne v rume/ak nemáme s rumom zavárané tak aspoň na 48h naložiť do rumu/. poleva:10dkg kockového cukru,1dkg kakaa,5dkg masla,1/8l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Z mandlí,cukru,snehu a šťavy spravíme cestíčko.Z neho odlupujeme kúsky do dlane a dáme tam odkvapkanú višňu,vytvarujeme guličky,obalíme v múčkovom cukre,vyváľame v čokoládovej poleve a posypeme strúhanou čokoládou,kokosom,ozdobným cukrom.
poleva:Cukor vo vode uvaríme na nitku,odstavíme a vmiešame maslo a kakao
zdezda
sú inak robené ako ja poznám, vyskúšam, ďakujem za nový recept:-)
bejgi
Rafaelo trochu inak som vyskúšala, sú vynikajúce, musím ich skrývat, neviem či do štedrého večera vydržia :-))))
notakja
Aj ja som vyskusala tento recept, do par gulociek som dala aj celu mandlu, oboje boli vyborne. Dakujem za recept.
jamaja
skúsila som podľa tohto receptu pred necelými dvoma týždňami, uložila v krabici do špajzy a včera ma napadlo si ich ísť skontrolovať a skoro som dostala infarkt...objavila sa na nich pleseň, takže všetké putovali do koša.
ivkaa
@jamaja , to bude asi tým, že je v nich šlahačková smotana .... Tieto budú asi na rýchlejšiu spotrebu, ale vyzerajú veľmi dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia