Foto: mariaklara
Recept mi kedysi dávno dala švagriná Gitka, robím ho cez rok veľmi často a je to obľúbený recept mojich detí. Moje deti ho volali Zobraziť celý popisRecept mi kedysi dávno dala švagriná Gitka, robím ho cez rok veľmi často a je to obľúbený recept mojich detí. Moje deti ho volali " Výživový " alebo " Lyžičkový zákusok ", lebo raz som dala viac jabĺk, ako bolo treba, zostal trochu mokrý ( od jabĺk) a oni ho museli vyjedať z plechu lyžičkou.
príprava
na 125-150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si.
-
2
Múku, Palmarín, cukor, vajce a prášok do pečiva spolu zmiešame. Odložíme na 30 min. do chladničky. ( Z vlastnej skúsenosti radím, najlepšie je použiť Palmarín, tu som použila Zlatú Hanu z Lídl-a, a dosť sa roztekala.)
-
3
Medzitým si pripravíme jablká ( ak majú hrubú šupu, tak ošúpeme), zbavíme jadierok a pokrájame na mesiačiky. Podlejeme asi 1/2 dcl vody, pridáme vanil. cukor a varíme do polo mäkka. Uvarené jablká roztlačíme na kašu ( nie celkom, ako pyré), necháme vychladnúť.
-
4
Plech netreba ani potierať, ani vysypaťmúkou, 2/3 cesta roztlačíme na plech, poukladáme roztlačené jablká.
-
5
Z 1/3 cesta urobíme šulky a poukladáme krížom-krážom na plnku. Dáme piecť do teplej trúby.
-
6
Pečieme pri 125°-150°C, približne 15-20 min. Hotový zákusok necháme vychladnúť, ( čerstvý je veľmi krehký ) pred podávaním posypeme práškovým cukrom. ( Toto je dávka na menší plech 32x22 cm, na normálny klasický, robím z 1 1/2 dávky.)
Recept som tu už videla, ale možno nesprávne ako pyté.
Díky,Ty vieš.