Foto: babav
Moj oblubeny recept s makovou plnkou a ceresnovym dzemom,chutny ako zakusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Muku,praskovy cukor ,sol a sodu bikarbonu preosejem na pracovnu dosku.Pridam maslo a zltko.Vo vlaznom mlieku necham napucat suche drozdie.
-
2
Vsetko spolu vypracujem na vlacne cesto.
-
3
Cesto rozkrojim na tri rovnake bochnicky.
-
4
Pripravim si plnky.Ja kupujem hotovu makovu,pretoze suchy mak nemam . Ceresnovy dzem mozno nahradit inym druhom .... pouzivam aj malinovy.
-
5
Plech,na ktorom budem piect vymastim maslom.Na mukou posypanej doske vygulam zakladny plat cesta a natriem ho dzemom.
-
6
Vygulam druhy plat ,prenesiem ho na plech a natriem makovou plnkou.
-
7
Nakoniec pride na rad treti, vrchny plat vygulaneho cesta.Plech odlozim na teple miesto a necham aspon pol hodinu kysnut.
-
8
Peciem do ruzova 25-30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C.
-
9
Cokoladovu polevu si pripravim z tmavej varovej cokolady.Robim tak ,ze cokoladu necham zmaknut v mikrovlnke(1minutu), v horucej rozpustim maslo a vymiesam do hladka.
-
11
Cokoladovu polevu vylejem na vychladnuty kolac a lyzicou urobim vlny.
-
12
Pokrajam na kocky ,alebo odlzniky a mozem servovat.Chutia vyborne cerstve ,aj z chladnicky.
dobrota :-)))
z velmi stareho cisla casopisu Zivot...
chuti mak .
Rezy ozaj výborné, šťavnaté.