Kysnuté rezy fotorecept

babav - fotkababav, 1. septembra 2012
Kysnuté rezy (fotorecept)
Foto: babav

Moj oblubeny recept s makovou plnkou a ceresnovym dzemom,chutny ako zakusok.

12-16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
150 g
1 ks
1 bal
1/4 salky
Plnky:
Poleva :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muku,praskovy cukor ,sol a sodu bikarbonu preosejem na pracovnu dosku.Pridam maslo a zltko.Vo vlaznom mlieku necham napucat suche drozdie.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vsetko spolu vypracujem na vlacne cesto.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozkrojim na tri rovnake bochnicky.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravim si plnky.Ja kupujem hotovu makovu,pretoze suchy mak nemam . Ceresnovy dzem mozno nahradit inym druhom .... pouzivam aj malinovy.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech,na ktorom budem piect vymastim maslom.Na mukou posypanej doske vygulam zakladny plat cesta a natriem ho dzemom.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vygulam druhy plat ,prenesiem ho na plech a natriem makovou plnkou.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pride na rad treti, vrchny plat vygulaneho cesta.Plech odlozim na teple miesto a necham aspon pol hodinu kysnut.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Peciem do ruzova 25-30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cokoladovu polevu si pripravim z tmavej varovej cokolady.Robim tak ,ze cokoladu necham zmaknut v mikrovlnke(1minutu), v horucej rozpustim maslo a vymiesam do hladka.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 11

    Cokoladovu polevu vylejem na vychladnuty kolac a lyzicou urobim vlny.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Pokrajam na kocky ,alebo odlzniky a mozem servovat.Chutia vyborne cerstve ,aj z chladnicky.

    Kysnuté rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
krásny koláčik,ten čerešňový džem veru urobí svoje - ja robím podobný ale z maslového cesta nie kysnutého. Vždy zabudnem fotiť keď ho pečiem :-)
vyzera to vyborne a paci sa mi, ze pouzivas maslo a nie take vselijake umele tuky, trochu mi to pripomina stedrak, ako to ze v krajine neobmedzenych moznosti nemaju mak? :-) mne by tam ale viac pasoval visnovy dzem, je taky kyselkavy
ten taaaaaaaaaaak dobre vyzerá, čo dobre, krásne a musí aj chutiť, samé dobré veci su v ňom, ukladám a určite nezabudnem ho piecť čo najskôr
Je to asi variácia žerbó rezov, takže určite vynikajúce. Ukladám a skúsim,u nás sa môže všetko makové, hoci aj každý deň.
Popozeraj v polskom obchode, ja kupujem mak tam, alebo juhoslovanskom, videla som ho aj v indickom. Urcite najdes, ja som USA a ten krabicovy nekupujem. Chod na www.bende.com. predavaju cez internet.
@cupcake ,ja uz som si zvykla na tuto hotovu plnku.Mak v nej nie je pomlety ,ale cely uvareny s medom a este radsej ako v konzerve ho kupujem v sklennych poharoch. .Dakujem za radu,poobzeram sa aj po suchom maku,ak ho budem potrebovat na posypku;-)
Tento koláčik mávame vždy na vianoce. Cesto delím len na 2 časti:natriem slivkovým lekvárom, nahrubo posypem mletými orechami a pr. cukrom. Je to výborné!!! A určite to skúsim aj v tejto variante. Ďakujem za inšpiráciu :)
Aj mne na prvý pohľad pripomenul štedrák, ale je jednoduchší. Bojím sa, že cesta bude aj na môj malý plech málo, tak by som spravila len dva pláty a na džem dala makovú plnku. To už si poradím. Najviac sa mi páčia tie čokoládové vlny, že to nemusí byť hladké, ako zrkadlo.
@babav = je v poradí , veľmi sa mi páči, recept je jednoduchý , pre mňa určite vhodný :-)Môžem minúť môj čerešňový lekvárik . Ešte , že som prišla na tento jednoduchý recept, pritom výborný výsledok.
@babav rezy vyskúšané výborné. Ak môžem pridám pár postrehov pre varecháčky ktoré budú tieto rezy piecť. Dávka je ozaj na malý plech, ja som použila 20x30 aj tak nemám cesto takej hrúbky ako na obrázku, možno je to použitím sušeného droždia vysvetlím ďalej. Ďalšia vec je aký sáčok sušeného droždia použiť, ja som použila pol sáčku droždia ktoré je na 1 kg múky -droždie s modrou lastovičkou, mala som obavy aby tam droždie na určené na 1 kg múky nebolo cítiť. Makovú plnku som použila túto  varecha.pravda.sk/recepty/makova-plnka-excelentna-fotorec...

Rezy ozaj výborné, šťavnaté.


Pridaj komentár k receptu: