Foto: tkatka
Je veľmi chutný! Pripravujem ho na narodeniny a oslavy.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Z bielok vyšľaháme hustý sneh, potom rozšľaháme žĺtky s cukrom a teplou vodou, pridáme múku prášok do pečiva a kakao, rozmiešame a vlejeme na plech (35x25 cm) vyložený papierom. Pečieme 25 minút.
- 2
Krém: Maslo a cukor rozšľaháme pridáme tvaroh a citrónovú kôru. Potom roztrieme na vychladnuté cesto dáme do chladničky kým krém nestvrdne.
- 3
Poleva: Do 2 dl dáme kryštálový cukor dáme variť, do druhej polovici dáme zlatý klas puding roztrasieme, a vlejeme do vriacej Fanty, povaríme 2 minúty. Za občasného miešania dáme vychladnúť (ale aby nebol celkom vychladnutý). Polevu vlejeme na krém roztrieme a dáme do chladničky stuhnúť Potom nakrájame na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu