Foto: zabiatko66
Kto obľubuje kyslú kapustu a zemiačky tento receptík určite ocení. Vynikajúca slovenská pochúťka.
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, mletú rascu, čilli korenie, mleté čierne korenie, oregano a všetko spolu dusíme.
-
2
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, majoránku, korenie, roztlačený cesnak a spracujeme cesto.
-
3
Spracované cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
-
4
Na vrch pridáme udusenú kapustu. Pečieme v rúre asi 20 min. pri teplote 200 stupňov. Na koniec posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme 10 minút.
a mnozstva? ci to len tak od oka? :)
na otecka, ten nám toto často robieval v čase fašiangov- volal to kapustová haruľa, od jeho smrti som to nejedla.