Voňavý jablkový koláč

amalocka - bez fotkyamalocka, 6. novembra 2009
Voňavý jablkový koláč
Foto: amalocka

Rýchly jablkový koláč z lístkového cesta, po ktorom vám bude celý byt nádherne voňať po jablkách, škorici a vanilke. A to nehovorím o tej Zobraziť celý popisRýchly jablkový koláč z lístkového cesta, po ktorom vám bude celý byt nádherne voňať po jablkách, škorici a vanilke. A to nehovorím o tej chuti :-)

12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1  balenie
8 ks
140 g
1 lyžička
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Rúru si predohrejeme na 200 stupňov. Jablká ošúpeme, umyjeme, prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V mise zmiešame jablká s kryštálovým cukrom, škoricou a dvoma lyžicami vanilkového pudingu - prášku.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Na pomúčenej doske si najprv natenko rozvaľkáme jednu časť. Vyrežeme podľa dna guľatej formy na pečenie, necháme pritom asi 1cm naviac na okraj. Vložíme ho do guľatej formy na pečenie, ktorú sme najprv vypláchli studenou vodou (lístkové cesto je už dosť mastné, takže netreba formu vymastiť, aby sa cesto neprilepilo, naozaj stačí vymyť studenou vodou). Na cesto nasypeme jablká. Vyvaľkáme druhú časť cesta, tiež vykrojíme podľa okrúhlej formy a prikryjeme ňou koláč.

  3. 3

    Koláč potrieme rozšľahanými žĺtkami, popicháme vidličkou a dáme piecť na cca 45 min alebo až kým sa nám vrch neupečie dozlata. Najlepšie chutí poliate riedkym vanilkovým pudingom, ktorý si pripravíme z pudingového prášku, ktorý nám zvýšil.

Diskusia k receptu

roska
Nechcem zabŕdať, ale forma na pečenie je okrúhla a nie guľatá. Guľatá je lopta. Nie, nie som učiteľka slovenčiny. Ale recept je dobrý.
selicova
Výborný koláč, robím ho veľmi často, aj s iným ovocím. Božskýýýýý:-)))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia