Cícerová polievka - šajtarská fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. júla 2015

Toto je tiež jedna polievok ktoré robila babka. Otec aj z dedom sa jej nevedeli dojesť. Babka im ju dávala do konvierika keď išli Zobraziť celý popisToto je tiež jedna polievok ktoré robila babka. Otec aj z dedom sa jej nevedeli dojesť. Babka im ju dávala do konvierika keď išli robiť šajty. To si pamätajú starší ľudia je to drevo rezané na meter a ukladané do výšky 1 metra. Teraz sa to menuje priestorový meter.

8 - 10
porcií
15 minút minút
príprava
25 - 30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g uvarený (alebo v konzerve)
2 ks
7 g údená
1 ks surová
5 strúčikov
400 g v konzerve
1 ks stredne veľký surový
1 ks stredná krájaná
1 ks stredný krájaný
 štyri druhy
1 ČL
 nasekaná zelená




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si vopred pripravím. Je to na 5 l.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nie je tam zemiak ten počas varenia. Cícer si prepláchnem v sitku. Mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak si pokrájam na drobno. Slaninu pokrájam na malé kúsky a tu dám ako prvú do hrnca na sporáku. Keď slanina pustí masť pridám cibuľu. Restujem.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je cibuľa sklovitá a slanina oškvarená pridám mrkvu s petržlenom. Nechám zeleninu chvíľu zatiahnuť.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridám cesnak pár krát premiešam a odstavím zo sporáka. Teraz do toho dám mletú červenú papriku nechám ju par sekúnd rozpustiť. Ďalej dám do hrnca cícer premiešam a hrniec dám znovu na sporák. Z cícera si odložím asi 5 lyžíc na záver.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na sporáku to hneď zalejem horúcou vodou a paradajkami z konzervy aj s nálevom. Okorením čerstvo pomletím korením a osolím. Nechám variť. Ako sa polievka rozvarí dám do nej surovú klobásku variť. Teraz si očistím a nakrájam zemiak a pridám do polievky. Po chvíľke varenia klobásku vyberiem nechám chladnúť. Zhruba po 15 minútach je všetko mäkké. Zoberiem hrniec zo sporáka a ponorným mixérom dobré rozmixujem a dám späť na sporák. Teraz do polievky vložím zvyšný cícer a klobásku krájanú na drobné kúsky. Nechám chvíľu povariť a vložím do polievky nakrájanú petrželovú vňať.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odstavím zo sporáka nechám asi 15 minút postať nech prejdú chute a môžeme podávať s chlebom. Táto polievka je uvarená do pol hodiny je sýta a chutná. Môžte si uvariť a skúsiť a kto nie nevie o čo prichádza. Tak želám dobrú chuť.

    Cícerová polievka - šajtarská (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

matata1
Mňam, podobnú polievku robím aj ja, len do nej nejdú paradajky a nemixuje sa. Vyskúšam aj takúto.
danila
cícer mám rada, robím aj polievky z neho - túto nepoznám, ale vyzerá super, iste vyskúšam, máš u mňa 5* aj za ten príbeh
elixir
Pekná polievka. :) Teda pre seba odmyslím suroviny z mäsa, no páči sa mi ako si skombinoval zeleninu. Dávam do KK a uvarím.
sirac
tiez robievam cicerovu polievku, ale vegetariansku verziu, doma nam velmi chuti. Pouzivam Lagris Cícer a davam do nej este aj hrasok,
1x martau
xxx111
Takú výbornú polievku som už dávno nejedla a chutí aj mojim drobcom. Ďakujem za vynikajúci recept.Zaraďujem do mojej KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia