Foto: danculka
príprava
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: sáčky na vrchu s uzáverom, množstvo podľa potreby. Vajíčka si navŕtam z oboch strán brúsnym špicom,ktorý používam na kraslice,vlastne,nedostatok vyfúknutých vajíčok ma prinútilo mraziť ich,pretože jesť by ich musela celá dedine,ke´d je sezóna kraslíc,ja sa tomu venujem po celý rok,takže ich mrazím po celý rok...
-
2
navŕtané a vyfúknuté po 4ks ,vlejem do sáčka a zapnem sáčok a dám na ležato na tácku...
-
3
takto aj s táckou dám do mrazničky,potom zamrznité pekne poukladám na seba ako zošity....naozaj to má široké použitie...a ja dostatok výduvkov,hlavne teraz,keď sú také drahé,keď natrafím na lacné kúpim aj sto.
-
4
Praženica z mrazených vajec,môžeme ich použiť na obaľovanie rezňov,na cestíčko na rezne, na syrek k udenine,,do kysnutého cesta, na potieranie koláčov,do leča, atd,všade,kde netreba deliť bielok od žĺtka,
ja napr. obcas mrazim bielky ked mi zvysia a nechce sa mi ich zrovna spracovavat a so zltkami to moze fungovat tiez ;-)
Ako dlho môžu byť v mrazničke ?
Dakujem za odpoved.
Apropos salmonela - podívejte se na www.labuznik.cz/recept/domaci-pasteurisace-vajec/...