keďže mojou najobľúbenejšou činnosťou po ťažkom týždni v škole, po úspešne ukončenej skúške, po náročnej brigáde je pečenie, kade chodím tade zbieram recepty, aby Zobraziť celý popiskeďže mojou najobľúbenejšou činnosťou po ťažkom týždni v škole, po úspešne ukončenej skúške, po náročnej brigáde je pečenie, kade chodím tade zbieram recepty, aby som mohla svojich blízkych prekvapiť vždy s niečím novým a originálnym. takto som po návšteve tety na Balatone v Maďarsku prišla domov nielen s bronzovo hnedou pokožkou ale aj s novým receptom na zákusok, ktorý Vám vydrží chutný a pekný aj počas letných horúčav.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| cesto : | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 0,1 l |
|
| 0,1 l |
|
| 2 lyžice |
|
| 10 g |
|
| 4 ks |
|
| plnka 1 : | |
| 1 ks |
|
| plnka 2 : | |
| 300 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 0,5 dcl |
|
| marcipán : | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| poleva : | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku, vodu , olej , kakao, pridávame vyšľahané bielka a kypriaci prášok. pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu (40*40 cm ) pri teplote 200 C.
- 2
na upečený a vychladený korpus dáme lekvár
- 3
na lekvárom potretú piškotu nanesieme druhu plnu, ktorá sa pripraví vymiešaním orechov s cukrom a s tolko vody ,aby sa to dalo natierať
- 4
podla návodu si pripravíme marcipán, vyvalkame ho na cukrom posypanej doske a nanesieme na celý povrch pečiva, necháme v chladničke
- 5
po hodine chladenia rozkrájame na uhladne kocky a našikmo namáčame v čokoláde. necháme čokoládu stuhnuť a prajem Vám dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu