Balatonské domino kocky

lilijanyikova - fotkalilijanyikova, 20. júla 2010

keďže mojou najobľúbenejšou činnosťou po ťažkom týždni v škole, po úspešne ukončenej skúške, po náročnej brigáde je pečenie, kade chodím tade zbieram recepty, aby Zobraziť celý popiskeďže mojou najobľúbenejšou činnosťou po ťažkom týždni v škole, po úspešne ukončenej skúške, po náročnej brigáde je pečenie, kade chodím tade zbieram recepty, aby som mohla svojich blízkych prekvapiť vždy s niečím novým a originálnym. takto som po návšteve tety na Balatone v Maďarsku prišla domov nielen s bronzovo hnedou pokožkou ale aj s novým receptom na zákusok, ktorý Vám vydrží chutný a pekný aj počas letných horúčav.

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

cesto :
4 ks
200 g
200 g
0,1 l
0,1 l
2 lyžice
10 g
4 ks
plnka 1 :
1 ks
plnka 2 :
300 g
2 lyžice
0,5 dcl
marcipán :
200 g
200 g
150 g
poleva :
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme preosiatu múku, vodu , olej , kakao, pridávame vyšľahané bielka a kypriaci prášok. pečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu (40*40 cm ) pri teplote 200 C.

  2. 2

    na upečený a vychladený korpus dáme lekvár

  3. 3

    na lekvárom potretú piškotu nanesieme druhu plnu, ktorá sa pripraví vymiešaním orechov s cukrom a s tolko vody ,aby sa to dalo natierať

  4. 4

    podla návodu si pripravíme marcipán, vyvalkame ho na cukrom posypanej doske a nanesieme na celý povrch pečiva, necháme v chladničke

    Balatonské domino kocky - obrázok 4
  5. 5

    po hodine chladenia rozkrájame na uhladne kocky a našikmo namáčame v čokoláde. necháme čokoládu stuhnuť a prajem Vám dobrú chuť !

    Balatonské domino kocky - obrázok 5

Diskusia k receptu

alexdidi
Tvoje domino ma veľmi zaujalo a určite ho vyskúšam...pritom ma zvyčajne zaujme v prvom rade foto...veľká škoda, že si nepridala foto, lebo myslím, že všetci v prvom rade mlsáme očami...a ešte - iba 8 porcií z plechu 40x40cm? To sú potom veľké porcie...nie?!...na jednu porciu mi to vychádza 20x10cm...???
evas13
Lili ten marcipán sa robí nad parou? Tomu návodu akosi nerozumiem. Poraď. :)
jeka
marcipán sa robí ručne, miesením ingrediencií -dosku podsypavať preosiatým prášk.cukrom alebo maizenou aby sa nelepil.
lilijanyikova
Ano spravne JEKA, robi sa ručne miešanim v nadobe s ingredienciami.nič sa nevari ani nezohrieva !
heluskaa3
Tento mučnik poznám pod názvom dvojfarebné kocky, už viackrát som ho robila a je naozaj velmi dobrý.
maorka
zákusok poznám , je skutočne dobrý, no a konečne mám aj recept... doteraz som ho poznala len ako "svadobné kolačiky"
anina43
dvijfarebné kocky sa u nás pekávajú na svadby a nechýbajú ani na oslavách v rod. kruhu. sú vynikajúce, každému odporúčam
marienka44
@Lilijanyikova , nasla som tento recept v starsich e-mailoch. Chcem sa opytat, ci mozem pouizit marcipan od Dr. Oetkera? Tusim ma hmotnost 150 g a neviem, co s nim. Dakujem za odpoved, pekny den.