Cuketovo-paradajkové čatní

paploska - fotkapaploska, 21. augusta 2013
Cuketovo-paradajkové čatní
Foto: paploska

Chutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru. Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo Zobraziť celý popisChutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru. Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo bez mäsa. Ale časy sa menia a toto naozaj zbožňuje :-).

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
5-6 ks
2-3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Cukety kupujem len mladé, čo najmenšie, tie sú najchutnejšie.

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 1
  2. 2

    Cukety nakrájame na tenké kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme obľúbenú zmes byliniek. Ja používam Alnaturu z DM. Pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Ak máme čas cuketu necháme asi hod. odležať v chladničke. Zvyčajne však čas nemám a tak to pripravujem bez "odležania".

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky zalejeme vriacou vodou, po 3 min. olúpeme a pokrájame.

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici pražíme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme cuketu. V tejto fáze to robievam na dvoch panviciach, aby sa cuketa pekne "opiekla". Pražíme kým cuketa nezíska "grilovaný" vzhľad. Táto fáza je dôležitá, cuketa by mala byť mierne chrumkavá.

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 4
  5. 5

    V závere pridáme paradajky a dusíme kým sa nerozpadnú. Osolíme a dochutíme obľúbeným korením. Podľa chuti pridáme olivový olej.

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 5
  6. 6

    Bagety pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom a grilujeme. Podávame s cuketou alebo steakom. Dobrú chuť.

    Cuketovo-paradajkové čatní  - obrázok 6

Diskusia k receptu

evaaylin
tento recept milujem, osviežujúce je to keď sa pridá citrón alebo balsamico ocot
paploska
môžete to volať chutney ale aj ratatouille je to niečo medzi tým :-)
vegetariankajana
teda mne je uplne jedno ako sa to vola chi chi chi, ale zajtra to budem mat na obed - mam cukinky aj rajcinky...takze dakujem za receptik
mramar
skúste k tomu pridať na panvicu ešte trochu nivy alebo nejakého pikantnejšieho syra - a zase bude iná, perfektná chuť zmesi na bagetky
daguska
Skvele, jednoduche, zdrave, pekne na pohlad a urcite aj chutne.
paploska
ďakujem :-)
@mramar ja práve varím bez smotany, mlieka a syra, jogurtov... zdravotné problémy :-) ale určite to bude super s nivou (tú som zbožňovala)
marikahr
@paploska uvarene, zjedene, super!
ja som k tomuto jedlu urobila pizzovy chlieb so sherry paradajkami, mozzarellou, rozmarinom a bazalkou. vyborne to bolo spolu :-)
paploska
@marikahr :-) to ma fakt teší, vyzerá to, že si sa vyhrala. keď to robím ja, už sme takí hladní, že pizza chlieb by som už nestihla :-)
paploska
@marikahr :-) to ma fakt teší, vyzerá to, že si sa vyhrala. keď to robím ja, už sme takí hladní, že pizza chlieb by som už nestihla :-)
tamik
fajnové..a tá chrumkavučká bagetka...mňam
mijaita
@paploska tak jsem zalovila vcera ve sve kucharce, hledala jsem nápad na cukety. Sice tak trochu zpracovala podle sebe, ale invence je od tebe :-) Ja jsem pridala do osmazeneho cesneku a cervene cibule jeste horcicove seminko, k rajcatum jeste lžíci ajvaru a trochu pomodore a chili. Místo bagetky koule z jemně mletého masa, kořeněné do arabské chutě. Velmi, velmi dobré. Tak jednoduchý, krásný recept. díky!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia