Foto: paploska
Chutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru. Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo Zobraziť celý popisChutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru. Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo bez mäsa. Ale časy sa menia a toto naozaj zbožňuje :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Cukety kupujem len mladé, čo najmenšie, tie sú najchutnejšie.
-
2
Cukety nakrájame na tenké kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme obľúbenú zmes byliniek. Ja používam Alnaturu z DM. Pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Ak máme čas cuketu necháme asi hod. odležať v chladničke. Zvyčajne však čas nemám a tak to pripravujem bez "odležania".
-
3
Paradajky zalejeme vriacou vodou, po 3 min. olúpeme a pokrájame.
-
4
Na panvici pražíme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme cuketu. V tejto fáze to robievam na dvoch panviciach, aby sa cuketa pekne "opiekla". Pražíme kým cuketa nezíska "grilovaný" vzhľad. Táto fáza je dôležitá, cuketa by mala byť mierne chrumkavá.
-
5
V závere pridáme paradajky a dusíme kým sa nerozpadnú. Osolíme a dochutíme obľúbeným korením. Podľa chuti pridáme olivový olej.
-
6
Bagety pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom a grilujeme. Podávame s cuketou alebo steakom. Dobrú chuť.
@mramar ja práve varím bez smotany, mlieka a syra, jogurtov... zdravotné problémy :-) ale určite to bude super s nivou (tú som zbožňovala)
ja som k tomuto jedlu urobila pizzovy chlieb so sherry paradajkami, mozzarellou, rozmarinom a bazalkou. vyborne to bolo spolu :-)