Foto: izabella929
Dnes som urobila moje obľúbené jedlo.Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny a my ho máme radi so šalátom,,,čo záhrada dala,,, Zobraziť celý popisDnes som urobila moje obľúbené jedlo.Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny a my ho máme radi so šalátom,,,čo záhrada dala,,, miš-maš, ale nám to veľmi chutí k paprikášu...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
ako prvé som si pripravila zemiaky,, ktoré som ošúpala, umyla..
-
2
vybrala som z mrazničky klobásku, aby sa roztopila..
-
3
inak, dostávam ju od farmára v celosti, potom si ju pokrájam na menšie kusy a dám zamraziť..
-
4
pripravila som si aj údenú domácu slaninu, a ošúpala cibuľu..
-
5
slaninu som pokrájala na kocočky aj s kožou, lebo má úplne mäkkú kožu, netreba ju odstrániť...
-
6
Všetko som mala pripravené, pokrájala som aj zemiaky..
-
7
Do rajnice som dala pokrájanú slaninu, aby pustila masť. už som viac tuku nepridala, všetko sa varilo na tom, čo sa vytopilo zo slaninky..
-
8
keď sa slaninka opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu..
-
9
po chvíľke miešania a praženia cibule som pridala aj pokrájanú klobásku a všetko podusila..
-
10
na opečenú klobásku som pridala zemiaky..
-
11
pomiešala a pridala som rascu, soľ, korenie a červenú papriku..
-
12
pokrájala som papriku a paradajku a pridla toľko vody, aby bola tesne nad zemiakmi..
-
13
zemiakový paprikáš som varila 20 min...vôbec som počas varenia nemiešala, aby sa zemiaky a klobáska nerozpadli...hotové, môže sa servírovať na taniere..časť vody sa odparila, takže paprikáš zostal šťavnatý, nie premočený a veľmi chutný...
-
14
paprikáš som nabrala na taniere...urobila som knemu skvelý šalát miš-maš...uhorky, paradajky, paprika, cibuľa...všetko pokvapkala octom a osolila...prajem vám dobrú chuť...ja si k nemu dávám chlebík...
Ale to, čo ma skutočne dostalo, je domáca neúdená klobása. To zase bola a tiež aj zostalo mojím obľúbeným mäsom. Keď sa zabíjalo, dva týždne vopred som sa tešila na večer, lebo to prišlo na stôl pečené mäso, ku ktorému sa do plechu prihodilo pár týchto klobások. Jedla som len tie, úžasná chuť, celkom iná ako pečená údená klobása. Len po také sa už nedostanem....
@sovka62 ja som sa presne takisto tesila na zabijacku kvoli tym neudenym klobaskam...a tak veelmi mi chybali, ze si ich teraz vyrabam sama...nie je to nic zlozite...a naozaj to stoji zato...mam aj fotecky...len tu sa tazko do komentarov pridavaju...