Fašiangové fánky

sjuzan - fotkasjuzan, 12. februára 2012
Fašiangové fánky
Foto: sjuzan

Tento receptík som dostala od svokry, ktoré vypeká vždy samé dobroty. Tak som och skúsila aj ja. Vypekám ich tiež vždy na fašiangy.

20
porcií
20 min minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 dg
5 dg
 trocha
2
1 čajová lyžička /um
1 citron
1/2 balíčka
5 polievkových lyžíc




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misy a vypracujeme cesto. Cesto musí byť hladké.

  2. 2

    Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko a vykrajujeme kolieskom pásiky a do stredu urobím kolieskom asi 4 cm čiaru.

    Fašiangové fánky - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime masť a vyprážeme na miernom ohni asi 1 min. Opečieme z oboch strán, ked sú ružové vyberieme. Na záver pocukríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia