Indická samosa s čatní

sweetlaab - fotkasweetlaab, 10. marca 2016
Indická samosa s čatní
Foto: sweetlaab

Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.

20
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnček
2 PL
1/2 ČL
1/2 hrnček
Plnka:
½ ČL
1 ks
1 ČL
80 g
1 ČL
1 ČL
½ ČL
1 ks
1/2 ks
600 g
½ hrnček
½ ČL (nemusí byť)
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame so soľou a olejom, pridáme vodu a vypracujeme vláčne cesto, necháme odpočívať 30 minút.

  2. 2

    Na oleji orestujeme horčičné semienka, pridáme cibuľu, zázvor, restujem pár minút.

  3. 3

    Pridáme hrášok a korenie, necháme speniť.

  4. 4

    Vmiešame citrónovú šťavu, roztlačené zemiaky, nasekaný koriander, soľ a opekáme ďalších pár minút.

  5. 5

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ako minca (nie hrubé a ani nie veľmi tenké, ktoré by sa roztrhlo).

  6. 6

    Pomocou kruhovej formy vyrežeme na ceste kruh o priemere 15 - 20 cm (6 – 8 palcov), prekrojíme na polovice, každý polkruh preložíme na polovicu a spojíme/stlačíme strany trojuholníka, ktorý potom naplníme asi 1 lyžicou plnky a uzavrieme tak, že spojené cesto na strane umiestnime do prostriedku trojuholníka a vrch spojíme/uzavriete prstami stlačením. Pozri sa na môj blog ako, na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/03/indian-samosa-with-chutney-indicka.html

  7. 7

    Potrieme olejom a položíme na plech potretý olejom, dáme do predhriatej rúry na 180 °C (356 °F) a pečieme do zlato hneda, v polovici pečenia preobrátime samosy, aby sa nepripiekli, podávame s čatní.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Jujoska (11.3.2016 09:55)

Nemohla :) Recepty so surovinami, ktore urcitym ludom kolu oci nepridavam na varechu. S tym som si tu uzila uz dost. Tento recept je pekny. Len mi to pecenie nereze, ale ved, kto chce si vyprazi. Pohoda :)
@Methi (11.3.2016 05:48)

ďakujem za komentár Methi, tvoj recept je super, smažené samosy sú chutnejšie, chrumkavejšie a autentickejšie. Ja však preferujem pečenie pred smažením, ale kľudne sa tieto isté samosy môžu smažiť, budú určite o niečo lepšie ....
@Beatacsontosova (11.3.2016 08:38)

Ahoj Beatka, musím tie sladko-kyslé čatní spracovať do môjho blogu a potom to sem dám, robili sme ich z jesennej úrody v záhrade z tekvice, zelenej fazuľky, jabĺk, a ešte nejaké suroviny ...
@Afataga (11.3.2016 09:37)

Ďakujem, ano zabralo to nejaký čas, prvý krát je to dlhšie, potom to už ide... ale cesto bolo perfektné, tvárne, nelepilo sa, recept na cesto bol z magazínu F.O.O.D.

Pridaj komentár k receptu: