Indická samosa s čatní

sweetlaab - fotkaSweetlaab, 10. marca 2016 18:29
Ďalšie recepty »
Indická samosa s čatníFoto: sweetlaab

Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.

20
porcií
120 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

2 hrnček
2 PL
1/2 ČL
1/2 hrnček
Plnka:
½ ČL
1 ks
1 ČL
80 g
1 ČL
1 ČL
½ ČL
1 ks
1/2 ks
600 g
½ hrnček
½ ČL (nemusí byť)
200 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Múku zmiešame so soľou a olejom, pridáme vodu a vypracujeme vláčne cesto, necháme odpočívať 30 minút.

  2. 2

    Na oleji orestujeme horčičné semienka, pridáme cibuľu, zázvor, restujem pár minút.

  3. 3

    Pridáme hrášok a korenie, necháme speniť.

  4. 4

    Vmiešame citrónovú šťavu, roztlačené zemiaky, nasekaný koriander, soľ a opekáme ďalších pár minút.

  5. 5

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ako minca (nie hrubé a ani nie veľmi tenké, ktoré by sa roztrhlo).

  6. 6

    Pomocou kruhovej formy vyrežeme na ceste kruh o priemere 15 - 20 cm (6 – 8 palcov), prekrojíme na polovice, každý polkruh preložíme na polovicu a spojíme/stlačíme strany trojuholníka, ktorý potom naplníme asi 1 lyžicou plnky a uzavrieme tak, že spojené cesto na strane umiestnime do prostriedku trojuholníka a vrch spojíme/uzavriete prstami stlačením. Pozri sa na môj blog ako, na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/03/indian-samosa-with-chutney-indicka.html

  7. 7

    Potrieme olejom a položíme na plech potretý olejom, dáme do predhriatej rúry na 180 °C (356 °F) a pečieme do zlato hneda, v polovici pečenia preobrátime samosy, aby sa nepripiekli, podávame s čatní.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist