Foto: sweetlaab
Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, Zobraziť celý popisRecept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si kupovať v autentickej indickej reštaurácii počas zahraničných pobytov, s tým rozdielom, že teraz je pečená a nie smažená.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnček |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 hrnček |
|
Plnka: | |
½ ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
½ ČL |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
600 g |
|
½ hrnček |
|
½ ČL (nemusí byť) |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so soľou a olejom, pridáme vodu a vypracujeme vláčne cesto, necháme odpočívať 30 minút.
- 2
Na oleji orestujeme horčičné semienka, pridáme cibuľu, zázvor, restujem pár minút.
- 3
Pridáme hrášok a korenie, necháme speniť.
- 4
Vmiešame citrónovú šťavu, roztlačené zemiaky, nasekaný koriander, soľ a opekáme ďalších pár minút.
- 5
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ako minca (nie hrubé a ani nie veľmi tenké, ktoré by sa roztrhlo).
- 6
Pomocou kruhovej formy vyrežeme na ceste kruh o priemere 15 - 20 cm (6 – 8 palcov), prekrojíme na polovice, každý polkruh preložíme na polovicu a spojíme/stlačíme strany trojuholníka, ktorý potom naplníme asi 1 lyžicou plnky a uzavrieme tak, že spojené cesto na strane umiestnime do prostriedku trojuholníka a vrch spojíme/uzavriete prstami stlačením. Pozri sa na môj blog ako, na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/03/indian-samosa-with-chutney-indicka.html
- 7
Potrieme olejom a položíme na plech potretý olejom, dáme do predhriatej rúry na 180 °C (356 °F) a pečieme do zlato hneda, v polovici pečenia preobrátime samosy, aby sa nepripiekli, podávame s čatní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemohla :) Recepty so surovinami, ktore urcitym ludom kolu oci nepridavam na varechu. S tym som si tu uzila uz dost. Tento recept je pekny. Len mi to pecenie nereze, ale ved, kto chce si vyprazi. Pohoda :)
ďakujem za komentár Methi, tvoj recept je super, smažené samosy sú chutnejšie, chrumkavejšie a autentickejšie. Ja však preferujem pečenie pred smažením, ale kľudne sa tieto isté samosy môžu smažiť, budú určite o niečo lepšie ....
Ahoj Beatka, musím tie sladko-kyslé čatní spracovať do môjho blogu a potom to sem dám, robili sme ich z jesennej úrody v záhrade z tekvice, zelenej fazuľky, jabĺk, a ešte nejaké suroviny ...
Ďakujem, ano zabralo to nejaký čas, prvý krát je to dlhšie, potom to už ide... ale cesto bolo perfektné, tvárne, nelepilo sa, recept na cesto bol z magazínu F.O.O.D.
Ďakujem Tiginko :-)
Ďakujem Terinka :-)
Ďakujem :-)
Ďakujem Jujoska, pravda je, smažené sú lepšie ....