
Bravčové mäso na brusnicovej omáčke
Tento recept robím prvý krát a vďaka Vám, čo ste mi poradili recept na viedenskú knedľu. Omáčka...

Domáce pletenky
Domáce pečivo je vždy lepšie než z obchodu. Nelíši sa len chuťou, ale aj kvalitou...

Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...

Tvarohovo-ovocný koláč so zlatoklasovou polevou
Viem, 100x okukaný, ale piekla som, tak som ho tu šupla. A tento je mimoriadne jednoduchý, hrnčekové...

Šalát Emerald
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...

Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...

Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Jednoduché a zdravé, veď vyskúšajte

Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Čapati
Zmiešame múku so soľou. Pridáme vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté...

Slivkové gule s tvarohom
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Kysnutý koláč z Čavoja
Najlepší kysnutý koláč, čo som jedla a najlepšie ho vie upiecť tetuška :)

Naša kapustnica
Včera sme od mojich rodičov doniesli tohtoročnú kyslú kapustu, takže hneď ju bolo treba okúsiť a...

Omeleta s džemom
Niet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Moje budapeštianske rezy
Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš...

Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...

Bomba jablčník
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa...

Formy na Panettone
Keďže sa mi skôr nepodarilo, píšem až teraz ako sa dajú vyrobiť aj podomácky formy na...

Patizónová polievka s vajíčkovými obláčikmi
Všetku zeleninu nakrájame na kocky a dáme variť do studenej vody. Pridáme soľ, korenie, ...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...

Toast so šunkou a syrom
Toastový chleba z oboch strán potrite tenkou vrstvou masla a položíme naň plátok šunky, syra ...