Foto: tothka
Takúto tortu som videla na jednej oslave. Keďže k receptu, teda hlavne k postupu zhotovenia torty som sa nedostala, skúsila som to po svojom. Zobraziť celý popisTakúto tortu som videla na jednej oslave. Keďže k receptu, teda hlavne k postupu zhotovenia torty som sa nedostala, skúsila som to po svojom. Pripravila som si ju na oslavu narodenín a môžem povedať, že všetkým veľmi chutila. No a preto je tu, možno ju niekto pozná a poradí mi.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Upiekla som dva korpusy , jeden zo 6 vajec a druhý zo 4 vajec s pridaním kakaa. Na pečenie korpusov má určite každý svoj spôsob. Ja šľahám v robote celé vajcia s pridaním krupicového cukru, do toho pridávam postupne po lyžičkách olej a nakoniec múku s PDP. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm. Bledý korpus som prekrojila na 3 časti, kakaový na 2 časti. Začala som bledým a striedavo som ukladala časti korpusov potreté džemom a naplnené krémom
-
2
Do tohoto momentu to bolo jednoduché, problém nastal až teraz. Vzala som si hrniec, ktorý mal priemer asi 20 cm. Tortu som prevrátila a položila som ju na dno hrnca, čiže bledý spodný plát bol na vrchu.
-
3
Presahujúce časti torty som šikmým rezom odkrojila , na vrchu som si pomohla plastovým pohárikom, okolo ktorého som krájala šikmo po okraj hrnca a vykrojila som z nej takýto kužeľ. Krájanie som bohužiaľ nezvečnila, jednoducho aj krájať aj fotiť nešlo, bola som sama.
-
4
Tortu, teda ten kráter, čo nám zostal opäť prevrátime
-
5
Natrieme krémom
-
6
Zostal nám ešte jeden diel bledého korpusu
-
7
Tento položíme na vrch krátera a rukou zatlačíme a vložíme ho do otvoru
-
8
Otvor, ktorý nám zostal natrieme krém a vložíme zostávajúci kužeľ
-
9
Celú tortu natrieme zbytkom krému a dáme do chladničky dobre zachladiť.
-
10
Tortu som potiahla bielym MMS a ozdobila
-
11
Kresba na reze torty nebola presne podľa mojej predstavy, nechávam to na vaše posúdenie, ale torta bola výborná a všetkým nám chutila
www.tortyodmamy.sk/?q=prevratena-torta...
tu akurát ten zvyšný korpus dávala na spodok.
www.umeniezkuchyne.com/?cat=13...
Potrebujeme 5 plátov piškótového cesta - 3 tmavé a 2 svetlé. Potom bude kresba ina. Začina sa svetlým ...
zvyšný korpus sa určite nedava naspodok.
Radšej robím Brnenskú krútenú, neviem, či už na Vareche je, tiež je dobrá a efektná na reze.
Obom aktérkam blahoželám, k tak skvelým výkonom aj zdobenia :-)
M
Ja rada skúšam nové veci, len niekedy to výjde ako pokus - omyl. Pečenie takej klasickej torty pre rodinu je už rutina, takže som ich chcela uvítať a prekvapiť niečim novým a verím, že to sa mi podarilo.
ďakujem za tip.