Znojemský guláš
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 25. marca 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 25. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opražíme dozlata v hrnci s rozpálenou masťou, pridáme mäso nakrájané na kocky, orestujeme, posypeme paprikou, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme.
- 2
Podlejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme. Asi po 30 minútach pridáme do guláša nakrájane sterilizované uhorky a dusíme všetko domäkka, podlievame počas dusenia.
- 3
Nakoniec podľa potreby zahustíme Solamylom rozmiešaným v troške vody a dochutíme. Podávame s tarhoňou alebo parenou knedľou.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekny vecer vsetkym :-)))