Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Znojemský guláš

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 25. marca 2021
Znojemský guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks stredne veľká
2 PL
2 ČL
2-3 strúčiky
6 ks veľké
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu opražíme dozlata v hrnci s rozpálenou masťou, pridáme mäso nakrájané na kocky, orestujeme, posypeme paprikou, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme.

  2. 2

    Podlejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme. Asi po 30 minútach pridáme do guláša nakrájane sterilizované uhorky a dusíme všetko domäkka, podlievame počas dusenia.

  3. 3

    Nakoniec podľa potreby zahustíme Solamylom rozmiešaným v troške vody a dochutíme. Podávame s tarhoňou alebo parenou knedľou.

Diskusia k receptu

hanka56
Tak tohle se teda ve Znojmě nevaří, u nás se vaří postivý guláš a pořádný knedlík nebo rohlít a né tarhoňa. Brr
2x kimlo a sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia