Foto: mataliptak
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...
na 180 °C
Postup
-
1
Mleté mäsko si den vopred zmiešame s mliekom , troškou soli a čiernym korením . Dobre premiešame a necháme do druhého dna odstáť . Mäso si rozdelíme na dve časti lebo z tolkého mäsa vyjde asi 2 kusy rolády . Na alobal si polku mäsa rukou rovnomerne rozotrieme a potrieme ju horčicou.
-
2
Poukladáme na horčicu šunku a syr . Jednu som robila len šunkovo syrovú a druhú s praženicou .
-
3
Pomocou alobalu zrolujeme a dáme na plech potretý olivovým olejom. Z vajíčok si urobíme praženicu a do hotovej pridáme hrášok s mrkvou a nakrájanú kápiu.
-
4
Zase sina alobal rovnomerne roztrieme druhú polku mäska a potrieme horčicou , naukladáme šunku , kto chce tak aj syr a nato dáme pripravenú praženicovú zmes ale nie velmi ku koncu rolády aby sa nám nevytlačila von .
-
5
Pekne si ju zrolujeme a dáme aj druhú na plech .
-
6
Takto pripravené rolády potrieme s kyslou smotanou a dáme do rúry piecť . počas pečenia ju natierame so smotanou... pečieme do ružova asi tak 1,5 hodiny pri 180 stupnoch. Po upečení nakrájame a podávame teplé so zemiakovou kašou ale ja zvyknem aj so zemiakovým šalátom a za studena s chlebíkom alebo s hriankou ... Dobrú chuť ...
nové,skúsim.