Obrátené kuracie rezne

sabeenka - fotkasabeenka, 7. novembra 2011

Netuším odkiaľ tento recept pochádza, ale robieva ho moja mamina a už aj ja :) Je to rýchly, jednoduchý a chutný recept... a nie Zobraziť celý popisNetuším odkiaľ tento recept pochádza, ale robieva ho moja mamina a už aj ja :) Je to rýchly, jednoduchý a chutný recept... a nie je ani príliš kalorický.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4
 na obalenie
2  pol. lyžice
2  pol. lyžice
asi 3 dc




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, pozdľž prekrojíme, z každej strany nasolíme a nakoreníme. Takto pripravené prsia obalíme v múke, vo vajíčkú a opečieme z každej strany do zlata na panvičke a oleji. Opečené prsia preložíme do plechu, poukladáme ich vedľa seba, vylejeme na nich výpek a prelejeme zmesou, ktorú si pripravíme: 0,3L vody, 2 pol. lyžice kečupu, 2 pol. lyž. plnotučnej horčice, poriadne premiešame. Plech vložíme do predhriatej trúby a pečieme asi 30min na 180°C. Môžeme ich podávať s varenou zeleninovou ryžou, alebo so zemiačikmi na všetky spôsoby.. k tomuto mäsku sa hodí všetko, dokonca aj iba samotný zeleninkový šalátik pre tých čo držia delenú stravu :)))

Diskusia k receptu

tinca
obrátené rezne majú názov takýto preto, že sa mení poradie obalu. Čiže najpr sa do rezňov zaklepe cez sáček strúhanka potom sa obalia v hladkej múke a nakoniec vo vajci. Potom sa zapekajú. Aspoň ja mám takýto recept aj ich tak robím, je to výborné jedlo. díky za pripomenutie dlho som ho nerobila.
orchidea
Robím takéto rezne ale z bravčového mäsa a sú výborné.
sabeenka
Tinca... vidíš to? To som vôbec netušila.. skúsim aj ten tvoj :) ďakujem
babusha
robím bravčové, naklepem v strúhanke, obalím vo vajíčku a opečiem na panvici na oleji ( ako chlieb vo vajíčku ), preložím do zapekacej misy, na každý rezeň dám trochu masla, podlejem vodu, pridám aj trochu výpeku, prikryjem a dám piecť do rúry. prácnejšie, ale stojí to za to, práve som dnes v práci dojedala na obed.
evanaaa
Tieto rezne ( pôvodne hovädzie) sa dajú robiť z hocakého mäsa, sú dobré, mäkkúčke, niekedy stačí ich zaliať len výpekom z panvice, kde sa smažili. Múku netreba dávať, stačí strúhanka a vajce.
sabeenka
Hovadze sa u nas robia takto isto len ked sa daju na plech, tak na kazdy rezen pridame platok slaniny, koliesko cibule a stvrtku kyslej uhorky a pocas pecenia sa to podlieva bujonom.. je to mnaaaam :)
sabeenka
Je to velmi podobne...teraz som si spomenula, ze ti hovadzie mama obaluje v struhanke a nie v muke, som to zle napisala ja trdlo :D
niekedy skusim aj Vase, dakujem :)
chiara32
Ja ich robím podobne,len masko dám najprv do strúhanky kde to priamo preklepnem,do ochuteného vajíčka a na pánvicu z prudka opiecť z oboch strán... na omačku dávam 4dcl vody ,1lyžica plnotučnej,1lyžica dijonskej horčice,miesto kečupu dávam kvalitný pretlak,alebo rajčinové pyré,trošku cukru-kvoli tomu pretlaku,soľ,korenie a pečiem cca 25min v dobre rozohriatej rúre,podávame k tomu bielu ryžu a domáce hranolky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia