Hovädzie líčka na červenom víne fotorecept

tinca - fotkatinca, 19. januára 2014
Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept)
Foto: tinca

Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.

3
porcie
20 minút
príprava
120-150 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
2 ks
3 stonky
150 g
300 ml
2 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
kúsok
2 stručky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky, zázvor na rezančeky. Očistíme si líčka a posolíme ich.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej a líčka na ňom po oboch stranách sprudka opečieme. Potom ich vložíme do vyššieho pekáča.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici kde sme opekali líčka orestujeme cibuľu, zázvor a zeleninu, zaprášime hladkou múkou a znova opečieme.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kečup, chilli omáčku a víno a necháme zovrieť. Rada navyše: použite kvalitné víno, pretože to dodáva jedlu tú najlepšiu chuť. Ja som použila Cabernet sauvignon suché.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Túto omáčku vylejeme na líčka v pekáči, ten prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 st.C. Pečieme 2-2,5 hod. Ja som mala líčka mäkké po 2 hodinách.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené líčka vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom /alebo prepasírujeme/ do hrnca, kde ju necháme zovrieť a vydusiť. Dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a na záver pridáme posekaný čerstvý rozmarín, alebo tymián. Do teplej omáčky ešte pridáme lyžicu masla, ktoré nám omáčku zahustí a viac už nevaríme!

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do teplej omáčky vrátime upečené líčka a jedlo je hotové.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu som urobila ryžu a miešaný šalát. Ale hodia sa aj štuchané zemiaky, ryžové rezance, kuskus, alebo kaša. Každému podľa svojej chuti. No a nezabudneme zapiť pohárom červeného vínka. Tak dobrú chuť a na zdravie!

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rady na záver: podľa tohto rcp môžeme pripraviť aj teľacie líčka, ktoré však ťažko zohnať. Jedlo môžeme piecť aj v rímskom pekáči, ja som ho požičala,v ňom sa doba pečenia skráti.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásny,voňavý recept.Vierka,ja môžem aj líčka,aj to červené vínko. xi,xi,xi.
toto vyzera uzasne, podobne som videla varit aj Manuela Ridiho, ja by som miesto kecupu dala pretlak a este vyzrad, v akom obchode si zohnala tie licka