Foto: tinca
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky, zázvor na rezančeky. Očistíme si líčka a posolíme ich.
-
2
Na panvici zohrejeme olej a líčka na ňom po oboch stranách sprudka opečieme. Potom ich vložíme do vyššieho pekáča.
-
3
V panvici kde sme opekali líčka orestujeme cibuľu, zázvor a zeleninu, zaprášime hladkou múkou a znova opečieme.
-
4
Pridáme kečup, chilli omáčku a víno a necháme zovrieť. Rada navyše: použite kvalitné víno, pretože to dodáva jedlu tú najlepšiu chuť. Ja som použila Cabernet sauvignon suché.
-
5
Túto omáčku vylejeme na líčka v pekáči, ten prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 st.C. Pečieme 2-2,5 hod. Ja som mala líčka mäkké po 2 hodinách.
-
6
Upečené líčka vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom /alebo prepasírujeme/ do hrnca, kde ju necháme zovrieť a vydusiť. Dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a na záver pridáme posekaný čerstvý rozmarín, alebo tymián. Do teplej omáčky ešte pridáme lyžicu masla, ktoré nám omáčku zahustí a viac už nevaríme!
-
7
Do teplej omáčky vrátime upečené líčka a jedlo je hotové.
-
8
Ako prílohu som urobila ryžu a miešaný šalát. Ale hodia sa aj štuchané zemiaky, ryžové rezance, kuskus, alebo kaša. Každému podľa svojej chuti. No a nezabudneme zapiť pohárom červeného vínka. Tak dobrú chuť a na zdravie!
-
9
Rady na záver: podľa tohto rcp môžeme pripraviť aj teľacie líčka, ktoré však ťažko zohnať. Jedlo môžeme piecť aj v rímskom pekáči, ja som ho požičala,v ňom sa doba pečenia skráti.
robim ich podobne.
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-licka-/42418-recept.ht...
vynikajúci receptík, ukladám do kk.
nádherné foto :-)))
5*****