Hovädzie líčka na červenom víne fotorecept

tinca - fotkatinca, 19. januára 2014
Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept)
Foto: tinca

Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.

3
porcie
20 minút
príprava
120-150 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
2 ks
3 stonky
150 g
300 ml
2 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
kúsok
2 stručky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky, zázvor na rezančeky. Očistíme si líčka a posolíme ich.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej a líčka na ňom po oboch stranách sprudka opečieme. Potom ich vložíme do vyššieho pekáča.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici kde sme opekali líčka orestujeme cibuľu, zázvor a zeleninu, zaprášime hladkou múkou a znova opečieme.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kečup, chilli omáčku a víno a necháme zovrieť. Rada navyše: použite kvalitné víno, pretože to dodáva jedlu tú najlepšiu chuť. Ja som použila Cabernet sauvignon suché.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Túto omáčku vylejeme na líčka v pekáči, ten prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 st.C. Pečieme 2-2,5 hod. Ja som mala líčka mäkké po 2 hodinách.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené líčka vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom /alebo prepasírujeme/ do hrnca, kde ju necháme zovrieť a vydusiť. Dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a na záver pridáme posekaný čerstvý rozmarín, alebo tymián. Do teplej omáčky ešte pridáme lyžicu masla, ktoré nám omáčku zahustí a viac už nevaríme!

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do teplej omáčky vrátime upečené líčka a jedlo je hotové.

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu som urobila ryžu a miešaný šalát. Ale hodia sa aj štuchané zemiaky, ryžové rezance, kuskus, alebo kaša. Každému podľa svojej chuti. No a nezabudneme zapiť pohárom červeného vínka. Tak dobrú chuť a na zdravie!

    Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rady na záver: podľa tohto rcp môžeme pripraviť aj teľacie líčka, ktoré však ťažko zohnať. Jedlo môžeme piecť aj v rímskom pekáči, ja som ho požičala,v ňom sa doba pečenia skráti.

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
toto vyzera uzasne, podobne som videla varit aj Manuela Ridiho, ja by som miesto kecupu dala pretlak a este vyzrad, v akom obchode si zohnala tie licka
@afataga môže byť aj pretlak,ale ja mám radšej kečup. Líčka som zohnala u súkromného mäsiara,kde robí bývalej kolegyni muž,tak mi dal echo. Ale už budú mávať častejšie, zohnali doodávateľa.
@tinca , krásne si navarila, chutne, voňavo... mňam. Líčka sú skvelé mäsko, kedysi keď u rodičov bývali zabíjačky, tak mne ocino vždy tie z prasiatka odkladal, najlepšie mäsko to veru je. Nádherné jedlo, tlieskam, chválim a jasných 5* dávam rada :)
milujem licka, je to pochutka, skoda, ze je casto taky problem zohnat ich, ale kazdemu kto este nevyskusal odporucam, jemnucke masko
ďakujem všetkým za pochvalu rcp, skutočne to mäso je výborné. Snáď sa k nemu dostanete ako aj ja, po dlhšom čase.:)
@tinca , výborné navarenie, už som si uložila. Ale budem musieť aj ja tie líčka zohnať. V Bille majú teľacie, ale tá cena, vyše 17 €! Ae aj tie tvoje iste neboli najlacnejšie, ale raz za čas, čo už.

Pridaj komentár k receptu: