Maková bábovka
Maková bábovka

Burgenlandská maková bábovka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. mája 2017
Burgenlandská maková bábovka (fotorecept)
Foto: ancicka
15 minút
príprava
45-50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

150 g (alebo Hera)
150 g
5 ks
100 g mletý
4 PL
1/2 bal
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme žltky, zašľaháme.

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme bielky, do vyšľahaného masla pridáme ostatné suroviny a zamiešame.

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Pečieme asi 50 min.

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení vyklopíme a necháme vychladiť. Jemne pocukrujeme.

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Burgenlandská maková bábovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Bábovka vyzerá úžasne. Tie 4 PL si dala kopcované, alebo zarovnané ? Páči sa mi aj to, že tam ide málo múky. Múku nahradil mak, však ? Super :)

Pridaj komentár k receptu: