Foto: elisticka
Kávové striešky som robila ešte s klasickou múkou a tak som sa snažila urobiť aj verziu celiatickú.A dobre sa vydarili.Ďalší koláčik na ktorom si Zobraziť celý popisKávové striešky som robila ešte s klasickou múkou a tak som sa snažila urobiť aj verziu celiatickú.A dobre sa vydarili.Ďalší koláčik na ktorom si môžu pochutiť aj bezlepkáči:-))
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
bezé cesto: | |
100 g |
|
5 ks |
|
45 g |
|
45 g |
|
20 g |
|
|
|
135 g |
|
150 g |
|
35 g |
|
4 ks |
|
20 g |
|
1 PL |
|
plnka: | |
400 ml |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
60 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 ml -uvarená(silná) |
|
|
|
100 g |
|
50 g |
|
poťahova hmota: | |
100 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie na pečenie
-
2
prvé si urobíme bezé cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny mixerom a ručne jemne pridáme múku pomiešanu s orechami
-
3
rozotrieme na vystlaný plech
-
4
vrch posypeme práškovým cukrom a upečieme vo vyhriatej rúre na 230st.asi 8 minút do ružova
-
5
potom si začneme robiť kakaové cesto:do hrnca rozbijeme celé vajcia a a múku zmiešame s kakaom
-
6
začneme miešať a ohrejeme na 45 st.a došľahame do hustej peny a pred koncom prilejeme lyžicu vody.
-
7
jemne vmiešame múku s kakaom
-
8
vylejeme na 2 lpechy a tak ze druhý len do 1/2 a dáme piecť na 250 st. asi 7 minút
-
9
upečené cestá prekrojíme na polovice aby mam vznikli 4 rovnaké pláta na plnenie a ten samostatný slúži ako podlkad pod striešku
-
10
urobíme si plnku :z mlieka a zlatého klasu,cukru a žľtka urobíme hustý puding a necháme vychladnúť.uvaríme si 100ml kávy z 2 lyžíc nescafé a necháme vychladnúť.do pudingu pridáme maslo a Palmarín a mixujeme neskôr vlejeme kávu a došľaháme do peny .kto môže tak si pridá rum
-
11
cestá zečneme zlepovať tak zže najskôr dáme kakaový plát na to natrieme plnku a položíme bezé plát tak že papier stiahneme až ked ho položíme na plnku a ak môžeme pokvapkáme rumom.potom dame znova kakaový plát a na vrchu bude bezé.
-
12
naplnené pláty rozrežeme na 3 rovnaké kusy a dáme vychladiť
-
13
potom kusy prerežeme tak že si naplnený kus dáme na okraj dosky a prerežeme šikmo aby nám vznikli trojuholníky v priereze a vrch natrieme plnkou a spojíme do striešky,potrieme zvyšnou plnkou a dáme vychladiť
-
14
uložíme ich na posledný kakaový plát ktorý slúži ako podklad a pokrájame . vychladené polejeme čokoládou ktorú sme si urobili z cery a 86% čokolády
-
15
pripravíme si poťahovinu zmiešaním cukru mlieka a cery a pridanim vody ale pomaličky vodu pridať po malých lyžičkách asi tak 5 treba.ručne vypracujeme na hmotu konzistencie plastelíny,vygúľame na alobale a prenesieme na čokoládu popritláčame a odstranime alobal.hotové striešky prizdobíme poťahovinou a pokrájame na kúsky.dobrú chuť.-))
Diskusia k receptu