Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Letný dezert s čučoriedkami a černicami
Letné počasie pretrváva, preto si ešte stále môžeme pripraviť osviežujúci tvarohový dezert v pohári s čučoriedkovo-černicovým...
Mrkvová torta
Veľmi jednoduchá príprava , nenáročná na suroviny. Pečiem ju vždy keď máme chuť na nejakú sladkosť.
Chuťovky na ihle
Chutia podobne ako španielske vtáčiky len su menšie a keďže su napychnuté na špici nerozlezú sa:)........
Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Jablková polievka
Ryžu dáme variť. Pridáme cukor, pokrájané jablká so šupkou, škoricu a všetko necháme povariť....
Mandľový koláč s marcipánom
Tento koláč ma naučila babička. Pri rodinných oslavách robím hneď dva :)
Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou
Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji,...
Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....
Čokoládová hviezda
Francúzi tomuto koláču hovoria Vianočná hviezda, ale u nás sa pečie kedykoľvek, takže aké Vianoce....
Bryndzovník
Z múky, droždia, soli a žltkov pripravíme cesto. Necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech. Na vrch...
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na...
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Škvarková nátierka
Slaninu vytopíme na škvarky, pomelieme ich, osolíme, okoreníme a povegetujeme, pridáme horčicu a nakoniec zomleté lečo/bez šťavy/....
Králičia šunka s cesnakom
Vyskúšal som a môžem len povedať - je to dielo. Riadne sa nám guče za ušami...
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta
Pripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini...
Kapustové fašírky
Očistenú kapustu posekáme nadrobno, osolíme a udusíme. Pridáme posekanú salámu, vajcia, soľ a...
Prasiatka
Tento nápad priniesol manžel zo služobnej cesty, kde na recepcii v teplom bufete podávali párky v...
Piroh z kozím syrom z majonézového cesta
Robila som na spôsob ruských pirohov. majonézové cesto je fajné mäkučké a tiež je vhodné na slané...
Fazuľovo-karfiolová polievka
Možno zvláštna kombinácia fazuľa s karfiolom, ale vždy sa takto vyhnem plytvaniu potravín....
Malaga rezy
Tento recept som našla na internete... ale prispôsobila som si ho podľa chuťových pohárikov mojich blízkych... tu...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....