Foto: amelie
Je sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov, múčnikov, sorbetov, ovocných šalátov, ale aj k mäsu. Zobraziť celý popisJe sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov, múčnikov, sorbetov, ovocných šalátov, ale aj k mäsu.
Postup
-
1
MNožstvo granátových jabĺk závisí od toho, koľko voľného miesta máte v mrazničke:-) Postup je veľmi jednoduchý: jablká prekrojíte vytlačíte do misy šťavu a vylúpnete jadierka. Pozor na oblečenie, striekajúca šťava farbí. Jadierka so šťavou naplníme do priehlbiniek v silikónovej forme, ktorú uložíme naplocho do mrazničky tak, aby nevytiekla šťava.
-
2
Po zmrazení ich vyklopíme z formy, preložíme do mikroténového vrecka a vrátime do mrazničky. Ak si naplníte formu s menšími priehlbinkami - napríklad na ľad - získate výborný ľad do limonád a koktejlov.
Dcéra mi raz doniesla z Čiernej Hory, boli dvakrát také veľké a jadierka bordové, šťavnaté, no raj.