Granátové jablká do zásoby

amelie - fotkaamelie, 11. decembra 2011
Granátové jablká do zásoby
Foto: amelie

Je sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov, múčnikov, sorbetov, ovocných šalátov, ale aj k mäsu. Zobraziť celý popisJe sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov, múčnikov, sorbetov, ovocných šalátov, ale aj k mäsu.

Suroviny





Postup

  1. 1

    MNožstvo granátových jabĺk závisí od toho, koľko voľného miesta máte v mrazničke:-) Postup je veľmi jednoduchý: jablká prekrojíte vytlačíte do misy šťavu a vylúpnete jadierka. Pozor na oblečenie, striekajúca šťava farbí. Jadierka so šťavou naplníme do priehlbiniek v silikónovej forme, ktorú uložíme naplocho do mrazničky tak, aby nevytiekla šťava.

    Granátové jablká do zásoby - obrázok 1
  2. 2

    Po zmrazení ich vyklopíme z formy, preložíme do mikroténového vrecka a vrátime do mrazničky. Ak si naplníte formu s menšími priehlbinkami - napríklad na ľad - získate výborný ľad do limonád a koktejlov.

    Granátové jablká do zásoby - obrázok 2

Diskusia k receptu

marijanka712
super nápad , ale tie granátové jablká len tak ako chuťovky pri ich cenách závidim ti , že ich máš tak vela "sedela" by v ních nikdy neviem odolať a jedno si kúpim a to stíham skonzumováť, ale je to fajn nápad trebars pre naše iné ovocie maliny, jahody, čučuoriedky tu ma napadá ,že polku zmixovať a druhú polku pomiešať a urobiť taký surový džem na mrazák...
danculka
praktizovala som to,teraz mi stojí 3OOl mrazák.nepoužívam ho,keď to prepočítam a prihodím elektrinu za pol roka,tak tovar,čo tam mám sa mi značne predraží,používam5 šuplíkovú,čo je s chladničkou,a len čo uznám za vhodné tam dám, toto sa mi zdá supet,pár kusov by to znieslo:))))))))))))))dík.
alena45
ja kupujem dve tieto jablká týždenne okrem iného ovocia, sú dosť drahé a nie sú také dozreté ako u Vás. Aj minule som otvorila granátové jabĺčko a malo len svetločervené jadierka. Mám ich veľmi rada, ale bohužiaľ, asi Tvoj recept nevyužijem.
Dcéra mi raz doniesla z Čiernej Hory, boli dvakrát také veľké a jadierka bordové, šťavnaté, no raj.
zuzliak
super napad. aj ja mrazim ovocie, aj ked nie v takej forme. Granatove jblcka mam rada s jahnacinou a cervenou cibulou aj len ako ovocie :)