140 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.
- 2
Jablká umyjeme, rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky. Na maslo dáme skaramelizovať cukor, pridáme pokrájanú cibuľu, jablká, hrozienka a mandle. Okoreníme, zamiešame a dáme vychladnúť.
- 3
Hus naplníme pripravenou zmesou a uzatvoríme, položíme na vymastený pekáč hore chrbtom a pečieme asi 20 minút.
- 4
Potom ju obrátime, teplotu znížime na 190 °C a pečieme asi 2 hodiny. Občas prsia a stehná prepichneme vidličkou a podlievame horúcou vodou podľa potreby.
- 5
Mäkkú a chrumkavú hus vyberieme. Podávame so zemiakovými knedľami a dusenou červenou kapustou, preliate šťavou z výpeku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu