Citrónové kuriatko fotorecept

amelie - fotkaamelie, 23. novembra 2011
Citrónové kuriatko (fotorecept)
Foto: amelie

Neviem, čo by som tu mala napísať... Recept je výsledkom mojej nespavosti...

3-4
porcie

Suroviny

3-4 ks a bez kože
2 ks
100 g
4-5 pl
2-3 strúčiky
1 pl




Postup

  1. 1

    Skontrolujeme, čo máme v komore...

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo stehien odstránime kožu, prebytočný tuk a vykostíme ich. Oddelíme hornú časť stehien od dolnej, hornú prekrojíme napoly, z dolnej vytiahneme šľachy.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso naložíme asi na 2 hodiny do marinády, ktorú si pripravíme z citrónovej šťavy, prelisovaného cesnaku a oleja - zmiešala som 2 pl olivového oleja a 2 pl oleja z nakladaných sušených paradajok.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme paprikou, premiešame a dáme do chladničky.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 2 hodinách vložíme odležané mäso aj s marinádou na rozpálenú panvicu a na strednej teplote opekáme, vlastne skôr dusíme odkryté 15-20 minút, pričom nezabúdame miešať.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sušené paradajky prekrojíme napoly a pridáme k mäsu, rovnako ako hustú smotanu.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko spolu krátko povaríme, aby sa šťava zahustila.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K citrónovému kuriatku som uvarila ryžu bez tuku, jednoducho som ju nasypala do hrnca s väčším množstvom vriacej vody, varila 13 minút scedila, premyla studenou vodou a nechala odkvapkať na site. Na tanieri som pridala listy ľadového šalátu trochu pokvapkané citrónom a prizdobila bazalkou. Dodatočne mi napadlo posekať lístky bazalky nadrobno a kuriatko ňou posypať.

    Citrónové kuriatko (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

pivonka
To musí byť dobré a navyše všetky prísady doma mám, naskore uvarím, už je v kk.
alexdidi
Podobným spôsobom robievam kurčiatko,ale možno malá rada:kyslú smotanu premiešam s jedným žĺtkom.Omáčka je potom lahodnejšia,nikdy sa nezrazí a pekne sa spojí aj s tukom.
danculka
Super recept,ale alex má pravdu, preto radšej používam, šlahačkovú smotanu...
tinca
tak toto je výborný recept, ďakujem za typ:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia