Dalmatínske vianočné menu: Fritule
Na Štedrý deň alebo chorvátsky „Badnjak“ sa v Dalmácii jedia ryby a fritule - malé, okrúhle,...
Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...
Plnené šišky podľa receptu z roku 1350
Tento úžasný recept sme objavili v pekárni v nemeckom mestečku Puchheim neďaleko Mníchova....
Kakaovo-pudingové rezy s kokosom
Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom...
Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....
Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...
Klobása v lístkovom ceste
Recept som videla v starom, ruskom časopise , ale robím ho po svojom , aj...
Koláče s jablkami
Recept na Jablečné koláče jsem našla v "Pošli recept", jeho autorkou je Kateřina Viktorová z Kralup...
Kokosové venčeky
Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla, to pridame az ked sa nam všetko spojí....
Jemná paštika z hlívy ústřičné
Rychlá, jemná, dobrá pochoutka pro milovníky této houby. Množství surovin je pouze orientační.
Rybacia fašírka
Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale...
Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli...
Šalát Mimóza
Starý známy ruský recept. Nič ťažké, obyčajná skladačka. Naspodok tuniak alebo sardinky, varené...
Oškvarkovo-slivkové papučky
Recept som náhodou objavila v staršom časopise a hneď ma zaujal. Veľmi mi totiž pripomenul sadlovníky, ktoré som mala ako dieťa rada....
Jahňacia polievka
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú...
Domáca zmrzlina z kokosového mlieka
Pre veľkú obľúbenosť práve kokosovej zmrzliny v našej rodine, som ju vyrobila aj z kokosového mlieka...
Nürnberger Elisenlebkuchen (Norimberské perníčky)
Výborné orechovo-kandizované perníčky, typické pre nemecké mesto Norimberg.
Medovníčky
Recept na medovníčky, ktoré pečiem už 16 rokov som sa naučila na jednom kurze vianočného pečenia...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Nadýchaný perník
Po dlhom hľadaní toho správneho receptu som prišla na tento, od mojej babky :) troška som...
Bretónske crêpes na slano
Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.
Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou
Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...
Dukátové buchtičky s domácim krémom - vegan
Recept na sladké dukátové buchtičky s poctivým krémom (nie zo sáčku :) )
Kuracia netradičná roláda
Veľkonočný stôl opäť ozdobí aj táto netradičná kuracia roláda ... opäť v hlavnej úlohe...
Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )
Keď už máme doma pekárničku, tak sme vyskúšali vyrobiť v nej aj džem. Je to...