Foto: tinca
K tejto pochúťke ma inšpiroval gastronóm Bob Blumer, ktorý pripravil v melóne kuracie lízanky na spôsob minirezňov /bolo to v magazíne/. Návšteva sa blížila Zobraziť celý popisK tejto pochúťke ma inšpiroval gastronóm Bob Blumer, ktorý pripravil v melóne kuracie lízanky na spôsob minirezňov /bolo to v magazíne/. Návšteva sa blížila a keďže je horúco vymyslela som toto osvieženie v podobe ovocia, nakoľko na mäso poobede nie je chuť. Ja som ho nazvala po svojom.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si štvrťku vychladeného melónu a ostatné ovocie, ja som dala jahody a mandarínky. Syr nivu pokrájame na obdlžníky. Melón pokvapkáme rumom /alebo ja to vstreknem aj inj.striekačkou/. Ovocie a syr si ponapichujeme na dlhé ozdobné špáradlá /požívajú sa aj na jednohubky/ s tým, že špice jahôd predtým obalíme v práškovom cukre,alebo v kryštálovom. Možno to dobre nevidieť, lebo bol hic a sa to púšťalo. Potom si všetko striedavo zapichujeme do melóna.
- 2
Ovocie môžeme použiť akékoľvek, čím pestrejšie tým krajšie /jablko,banán, kivi,avokádo proste čo máme poruke./ Syrov tiež môžeme použiť viac druhov, aké máme v obľube. V prípade, že robíme párty pre deti môžeme pozapichovať aj cukríky gumenné medvedíky, penové jojo, fantázii sa medze nekladú. V tom prípade však bez rumu. Viem,že to nie je varené jedlo ale myslím, že kúsok mojej fantázie v tej pochúťke je. No a k tomu chladený džús s mätou.
- 2
Diskusia k receptu