
Lieskovcovo-pomarančové makrónky
Opäť moje obľúbené mršky. Musela som zabehnúť novú podložku. Také jesenné... kombinácia lieskovcových škrupiniek...

Marinované kuracie prsia
ako som písala v predchádzajúcom recepte... podáwam to spolu s tými dusenými šampiňónmi a tofu a...

Jablkový koláč
Jabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi...

Rustikálne chlebové žemličky so sušenými rajčinami
Vyše pol roka som nič nepiekla. Bolo to podmienené tým, že okrem histamínu mi začala...

Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...

Sladké mešce s ovocím
Keď potrebujem mať rýchlo niečo sladké, ako občerstvenie pre nečakanú návštevu, zvyknem robiť tieto mešce. Po...

Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...

Citrónové gombíky
Tento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť ...

Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...

Čokoládovo-jablkový koláč bez pečenia
Veľmi jednoduchá sladká pochúťka, ktorá sa hodí nielen ako víkendový zákusok. S porciou šľahačky ho...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Bravčový Eintopf s ryžou, alias biacovský kotlet
Určite aj Vás mamky a zvlášť babičky poúčali, že na Nový rok sa nesmie variť a...

Sedliacky bochník
Je to starý, overený recept od mojej mamy, upravený pre domácu pekáreň.

Rezy Margot
Tento recept som skúšala dnes prvýkrát, pretože som mala chuť na niečo čo som ešte neskúšala....

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Nátierka z pečeného baklažánu
Tradičná libanonská baklažánová nátierka ochutená cesnakom, sezamovými semienkami a citrónovou šťavou, ktorá je po celom...

Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...

Hrozienkový koláč diabetický
Tento koláčik- DIA- sa mi veľmi páči. Je to hrnčekový, zaručene rýchly a jednoduchý na...

Hranolkový nákyp
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru, s dobrým zeleninkovým šalátom, kyslou kapustou, alebo...

Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.

Dvojfarebné hrebienky
Dlouho jsem se na ten recept dívala do receptů, které mi přišly meilem a říkala...

Kyselica
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu s...