Foto: pacun110
Pre niekoho je takáto "rožtenka" regulérne hlavné jedlo,pre niekoho zákusok,niekto ju ani za svet nevezme do úst a niekto si za ňou ide nohy Zobraziť celý popisPre niekoho je takáto "rožtenka" regulérne hlavné jedlo,pre niekoho zákusok,niekto ju ani za svet nevezme do úst a niekto si za ňou ide nohy dolámať! Ale je to nenáročné, lacné a ľahké jedlo a kto ju má rád,tak mu spôsobí príval radosti,gastronomickej rozkoše a koncert vône a chuti v ústach...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...určite je veľmi veľa spôsobov prípravy,ale u nás doma sme ju robili 1.x a to takto :
-
2
...rožky sme si nakrájali (dnes sme mali funkcie v kuchyni rozdelené - manželka krájala,strúhala, cukrila,ukladala a zapekala a ja som fotil) na centimetrové kolieska,ktoré sme pocukrili kryštáľovým cukrom,zaliali mliekom a zľahka premiešali. Umyté a očistené jablká sme nahrubo postrúhali a posypali škoricovým cukrom.
-
3
...plnotučný hrudkovitý tvaroh sme premiešali s cukrom kryštáľovým a vanilkovým a zapekaciu misu sme vymastili maslom a...
-
4
...vysypali strúhankou a ...
-
5
...začali,pekne vedľa seba, ukladat rožky.
-
6
...na rožky sme utľapkali nastrúhané jablká,ktoré časom pustili šťavu,tak sme dali aj tú!
-
7
...na to všetko tvaroh,
-
8
...ďalšie rožky,len tak, sem tam masla a ešte posypať strúhankou a škoricovým cukrom!
-
9
...čo nám ostali strúhané jabĺčka,tak sa na ne vrhla naša Lenka a véľmi jej chutili!
-
10
...a takto vyzerá "rožtenka" po pol hodinke pečenia v rúre aj s odobratou degustačnou vzorkou. Je mierne pripečená,ale,aspoň je fajná, chrumkavá..
-
11
...trošku sa podegustuje,aj decká sa,pomaličky zbiehajú...
-
12
...a s radosťou a úsmevom na tvári,sa môže jesť - dobrú chuť ,priatelia! !
-
13
...a chutila veľmi !!!
Diskusia k receptu