Šošovicové fašírky
Šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 1. apríla 2022
Šošovicové fašírky
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
45 minút
príprava

Suroviny

1 väčší hrnček
2 ks väčšia
1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky nastrúhame očistenú mrkvu, pridáme domäkka uvarenú červenú alebo hnedú šošovicu a premiešame. Pridáme vajce, soľ, rascu a majorán podľa chuti a premiešame. Prisypeme múku a všetko dobre zmiešame a spojíme do tvarovateľnej zmesi. Ak je zmes príliš vlhká, pridáme viac múky alebo strúhanky. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pristrúhať mrkvu alebo pridať ešte jedno vajíčko.

  2. 2

    Ručne tvarujeme menšie fašírky, ktoré potom obaľujeme v strúhanke. Fašírky môžeme opiecť na panvici s olejom. Ak chceme ľahšiu verziu, pečieme na plechu pokvapkané olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia